"Stammtisch" - Unga vuxna - NY! Varje torsdag kl. 18

Är du mellan 20 och 30 år (ca.) och vill träffas och hänga med andra likasinnade, prata svenska och fika eller äta soppa? Kom då till vår nya "Stammtisch" i Caféet i Svenska kyrkan i Hamburg torsdagar kl. 18. Mycket välkomna!

Vi är en grupp unga människor som vill träffas regelbundet för att hänga, fika och prata svenska med varandra. Vi kör till torsdagen den 3 september 2020, kl. 18 i Caféet i Svenska kyrkan i Hamburg. Torsdagar är öppet för medlemmar och det går bra att lösa medlemskap på plats. Självklart får du komma och känna dig för först. Du som är eller blir medlem är ett stort stöd för Svenska kyrkan i Hamburgs fortlevnad. Kom utan anmälan! Välkommen!

Såhär skriver Angelica: ” `Unga Svenskar’ träffas numera i Svenska Kyrkan i Hamburg varje torsdag kl 18 för att utbyta sina historier, umgås och få känna tillhörighet med Sverige och svenskar  utomlands.
Även tyskar som har intresse för Sverige och det svenska språket kommer hit av precis samma anledning.
Det kändes som en väldigt bra idé för oss alla och därför tog vi oss dit.

Under torsdagen den 10 september var vi tre personer som sågs för att tillsammans njuta av en underbar pumpasoppa och trevligt umgänge. Själv kunde jag inte medverka under första mötet och missade många av medlemmarna som jag hoppas få lära känna på de andra träffarna.

Gruppen håller på att etableras och har precis startats upp . Den är en perfekt möjlighet att knyta an till personer som man automatiskt har en koppling till.
Jag hoppas att dessa möten kan skapa vänskapsrelationer och utbyten av erfarenheter som man kanske annars hade gått miste om.
Atmosfären i kyrkan kändes väldigt välkomnande och det kändes som att komma hem, något man som som svensk i utlandet  annars kan sakna.
Att träffa Sara och Hedvig som precis kommit till Hamburg var intressant. Vi berättade om hur vi kom hit, vad som gjorde att vi tog steget, vad vi har för kopplingar och skillnaderna på språk, kultur och beteende.
Det kändes väldigt givande!
Jag ser fram emot nästa möte och nya kontakter.”