Bröllop - Vigsel

Många väljer att i kyrkan bekräfta sin kärlek och sin avsikt att dela livet med varandra. Det kan ske med stor fest men även i stor enkelhet.

Vigseln i kyrkans ordning var länge självklar när ett par bestämt sig för att i kärlek dela livet med varandra.

Att vara sambo är nu en vanlig samlevnadsform, men många tycker att det med tiden känns viktigt att högtidligt bekräfta sina löften till varandra.

Den som ska gifta sig måste skaffa sig en giltig hindersprövning från Skattemyndigheten i god tid före vigseln. En vigselgudstjänst kan se ut på olika sätt; det kan vara en vigsel med enbart brudparet, vittnen samt
tjänstgörande präst, musiker och vaktmästare från församlingen eller så är det en vigsel med många gäster, särskilt klädkod och stort brudfölje. Grundordningen för vigseln är alltid densamma och själva vigseln är kostnadsfri såvida minst en av parterna är medlem i Svenska kyrkan. Vigsel i våra kyrkor har vi vanligen på lördagar.

informationsfolder

Vill du läsa eller skriva ut informationsfolder om vigseln klicka på aktuell kyrka nedan.

Gustavsbergs kyrka >>
Ingarö kyrka >>

Förslag på vigselmusik

Här kan du lyssna på olika musikstycken. Vi hjälper gärna till med tips!
kyrkomusik.se

Bokning av vigsel

Kontakta församlingsexpeditionen för bokning av vigsel:
helgfri, måndag - tisdag, torsdag-fredag kl. 9.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-16.00