Pilgrimsvandring mellan Sollentuna kyrka och Turebergskyrkan.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Vandring för klimatet och vår gemensamma framtid!

11 och 12 september är det dags för Pilgrim’s Walk for Future. Det är en gigantisk manifestation på nästan 200 mil där alla kan delta.

”Walk for Future – ett år för klimatet

Pilgrim’s Walk for Future är en gigantisk manifestation på nästan 200 mil där alla kan delta. I 100 dagar pilgrimsvandrar människor genom Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien. Färden över vattnet kommer ske med segelbåt.

”Klimatvandringen är både en möjlighet att fundera på vår egen omställning till ett liv präglat av inre och yttre hållbarhet OCH ett sätt att påminna andra om att vi behöver möta klimatkrisens utmaningar här och nu tillsammans” säger Magnus Malmgren, pilgrimspräst på Pilgrimscentrum Liberiet i Lund.

Projektet sker i samarbete med Växjö och Lunds stift och är en del av Svenska kyrkans nationella färdplan för klimatet. Planen är att vandringen ska starta i Vadstena under sommaren 2021 och vara framme i Glasgow lagom till klimatmötet i 1-12 november 2021.

Ett program för Lund planeras och tanken är att ett flertal olika event utspridda i staden kommer äga rum. Utställningar, mässor, vandringar, dans på Domkyrkoplatsen med mera.

I Lunds stift tas ett program fram för att inspirera och engagera inför, under och efter vandringen. Under våren är större delen av programmet digitalt men det planeras även vandringar.”

Vill du vara en del av Walk for Future?

Som en del av Walk For Future ordnar ett antal församlingar inom Domkyrkokontraktet en gemensam helgvandring den 11-12 september 2021.

Domkyrkokontraktet består av:
Stockholms Domkyrkoförsamling, Västermalms församling, Adolf Fredriks församling, Gustaf Vasa församling, S:t Johannes församling, Matteus församling, Finska församlingen och Tyska S:ta Gertruds församling.

Lördagen den 11 september startar vi kl. 9 från S:t Jacobs kyrka och går ca 11-12 km till Hellasgården.

Söndagen den 12 september samlas vi kl. 9 på Hellasgården och går ca 11-12 km mot Tyresö kyrka.

Till S:t Jacobs kyrka tar man sig med buss eller T-bana till Kungsträdgården. Buss 401 till Hellasgården går från Slussen. Från Tyresö kyrka går buss 875 mot Gullmarsplan.

Vandringen sker i lagom ”pilgrimstempo”, ca 3-4 km/timmen. Vi stannar för kortare andakter, lunch och fika och kommer även gå vissa delar av sträckan i tystnad. Varje dags vandring tar c:a 6 timmar.

Vandringen är kostnadsfri men alla ansvarar för egen matsäck, sittunderlag och transport till och från start- och slutpunkten. Ta på bra skor, rätt kläder för vädret och tillräckligt med vatten!

Ledare för vandringen är prästerna i Gustaf Vasa församling Dan Bekking och Martti Paananen Finska församlingen.

Mer information och frågor:

Dan Bekking

Gustaf Vasa församling

Präst

Mer om Dan Bekking

Präst