Sommarkvällskonserter

Onsdagar kl 20.00. Varannan vecka i Gustaf Vasa kyrka med start 12/6 - fri entré

ONSDAGAR 20.00
GUSTAF VASA KYRKA
KARLBERGSVÄGEN 5, ODENPLAN

12/6 ”SACRED CONCERTS”
50 år sedan Duke Ellingtons och Alice Babs konserter i Gustaf Vasa kyrka.
Gustaf Vasa Kammarkör under ledning av Lars Fredén. Immanuel Big Band under ledning av Lina Lövstrand. Frida Matsdotter, vokalist.

26/6 ORGELKONSERT
Musik av bl a Pachelbel, Puccini, Mendelssohn, Tjajkovskij och Pettersson.
Ragnhild Pettersson, orgel.

10/7 ”SPEGLINGAR”
Klanger, dynamik och dramatik med sång och kontrabas. Helena Ek, sångerska känd för sina tolkningar av tidig musik och jazzmusikern och basisten Peter Janson tar sig an spirituals,folkliga koraler, medeltida musik, psalmer och improvisationer.

24/7 ORGELKONSERT
Musik av Rosenberg, Lindberg, Olsson och Reger.
Elias Fergin, orgel.

7/8 ”SPANSK DANS, TONADILLA OCH CHANSONS”
Mezzosopranen Anna Zander möter gitarrduon Liv och Per Skareng. Repertoaren, fylld av mästerverk från framför allt Frankrike och Spanien, bjuder på vackra melodier och virtuosa passager som samsas med poetiska texter och dramatiska klanger. Det bjuds på musik av bland annat Fauré, Pierre-Petit, Mozart, Rodrigo och De Falla. Stor musik i intim form, vackert och virtuost!

21/8 SONATER!
Violasonater av Grieg och Norman.
Göran Fröst, viola,
Oskar Ekberg, piano.