Gustaf Vasa församling Besöksadress: Gustaf Vasa kyrka, Karlbergsvägen 5, 11327 STOCKHOLM Postadress: Västmannagatan 63 A, 11325 STOCKHOLM Telefon:+46(8)50888600 E-post till Gustaf Vasa församling

Bibliodrama med Gerhard Marcel Martin

Lördag 11 maj 11-15. Anmäl dig senast 2 maj till en dag med föreläsning, lunch och workshop.

– teologiska, religionshistoriska och djuppsykologiska aspekter. Aposteln Tomas kanske åkte till Indien men nu hägrar Sverige och Stockholm?!

Vidga dina vyer genom att lära dig mer om Jesu budskap enligt Tomasevangeliet. Det har kallats det femte evangeliet och upptäcktes i en grotta i Egypten år 1945/46 och har använts extremt tidigt i historien som källa.
(före 350 e Kr vilket är papyrusets datering).

Prof.dr gerhard marcel martin, har ägnat många års forskning åt denna text och skrivit en bok om det. Gerhard Marcel Martin är också en av föregångarna till det som kallas Bibliodrama.
Sedan 1977 har han tillsammans med andra aktörer utövat denna metod att på ett kreativt och odogmatiskt sätt närma sig bibliska och andra texter på både en yttre och en inre scen. Han har också skrivit flera böcker om Bibliodrama och andra teologiska ämnen och är översatt till flera språk. Under flera år var han gästprofessor i Kyoto, Japan. Läs mer på www.bibliodrama.se

Lördagen den 11 maj 2019 kan du både få höra om den spännande källan ”Tomasevangeliet” och prova Bibliodrama utifrån några av de Jesusord som finns i Tomasevangeliet under ledning av Gerhard Marcel Martin.
Möjlighet finns också att delta endast i föredraget inklusive lunch.
OBS! Föreläsningen och workshopen kommer hållas på engelska.

Tid: Lördag 11 maj 11.00-15.00
Föredrag 11-12
Lättlunch 12-13
Workshop 13-15

Plats: Församlingssalen i Gustaf Vasa församling,
Västmannagatan 63 vid Odenplan.

Anmälan:
Senast 2 maj till kekke.waltersson@sensus.se
Kostnaden faktureras. Ange vilket alternativ.
• Föredrag, lättlunch och workshop 400 kr
• Enbart Föredrag inkl. lättlunch 250 kr