Gudstjänst

Vi firar Mässa eller Gudstjänst varje söndag kl 12.00 eller 18.00 i St Pauls church eller i församlingshemmet på Sotiros 7 i Plaka, se församlingens kalender. Varje onsdag kl 19.00 har vi kvällsandakt i församlingshemmet på Sotiros 7.

Söndagar och kyrkliga helgdagar året runt firas Mässa eller Gudstjänst i Aten, med några undantag. På Kreta och på Rhodos firas gudstjänster och mässor vid kyrkoherdens resor till de orterna. På Rhodos firas mässa 6-8 ggr/år och på Kreta firas gudstjänster i Chania, Rethymno och i Heraklion 6-8 ggr/år. Undantagsvis kan gudstjänster firas på Kos eller i Thessaloniki. Se kalendern för närmare information.

I församlingshemmet i Aten finns en litet kapell, en kyrkhörna, där vi håller andakter och firar enkla gudstjänster. Mässorna firas i St Pauls church i kvarteret bredvid. De flesta av våra gudstjänster har svenska som huvudspråk. Några gånger per år kommer präst från Norge, Danmark och Finland och håller gudstjänst. Se kalendern för närmare information.

Varje onsdag håller vi en andakt i församlingshemmet innan temakvällen inleds. Andaktshörnan i församlingshemmet är väldigt lämplig för enskild andakt och ljuständning.

På Rhodos firas mässa på torsdagkvällar med efterföljande gemenskap och samtal. Vi håller till i det lilla katolska kapellet bakom den stora katolska kyrkan.

På Kreta firas gudstjänst oregelbundet såväl i Chania som i Rethymno och i Heraklionområdet på olika ställen, ibland i ett kapell som vi lånar från en annan kyrka, ibland hemma hos någon församlingsmedlem och somliga gånger håller vi till på en taverna. Se kalendern för vidare information.

Undantagsvis firas gudstjänst i Thessaloniki, på Kos eller på någon annan ort där kyrkoherden har ärenden. Se kalendern för vidare information.