Svenska kyrkan Gran Canaria

Bröllop Vigsel Välsignelse

Går ni i giftastankar?

Tänker ni er ett litet bröllop, kanske bara ni två eller med dom närmaste?
Vill ni ha ett bröllop i sol och värme? Vill ni kombinera semester med vigsel?

Då är det en fin möjlighet att gifta sig på Gran Canaria. Vår vackra prästgårdsträdgård erbjuder magnifik utsikt över havet. Givetvis går det också bra att gifta sig i kyrkan. Nedan får ni mer information om sådant som kan vara bra att tänka på innan den stora dagen.

VIGSEL I SVENSKA KYRKANS ORDNING

1. Båda måste vara svenska medborgare.
2. Minst en måste vara medlem i Svenska kyrkan.
3. Blanketter:

• Intyg hindersprövning - Beställs på Skatteverket Öppnas i nytt fönster. När ni ansöker om hindersprövning skickas två intyg till er, hinderprövningen och intyg vigsel.
  • Vigselblankett - Beställs hos din församlingsexpedition

OBS Blanketterna får inte vara äldre än 4 månader. Scanna och maila blanketterna senast två veckor innan vigseln. Originalhandlingarna tar ni sedan med när ni kommer. Om ni inte har tillgång till scanner så går det bra att ta kopior och skicka med post.

Klicka på bilden för att titta runt på vigselplatsen och caféet Bild: Pia Lundberg

4. Pass tas också med för identifikation

KYRKLIG VÄLSIGNELSE

Om ni inte uppfyller ovanstående krav, men ändå vill ha en ceremoni hos oss kan ett alternativ vara att först ingå borgerlig vigsel och sedan få en kyrklig välsignelse här på Gran Canaria. Ceremonin är i princip densamma som vigsel och kostnaden är samma.

VIGSELTIDER

Vigseltider måndagar och onsdagar i San Agustín. Vigseltider är klockan 13.30 och 15.00 (1 oktober till 30 april), 15.00 och 16.30 (1 maj till 30 september). Vi vill gärna genomföra vigselsamtal med er i lugn och ro, senast en timma innan vigseln. Boka tid för samtalet med prästen om detta inte passar.

OBS!
Sommarvigsel. 1 maj till 31 augusti 2017 har vi sommartider för vigslar/bröllopen. Måndagar och onsdagar kl 15.00 och 16.30.

Har ni önskemål om bröllop/vigsel på annan plats på Gran Canaria ber vi er att kontakta oss innan ni bokar tid. Om sådan vigsel kan ordnar tillkommer en extra avgift om 50 € för våra transporter. Musiker kan ej garanterar.
Kontakta Eva Sundelin Isaksson för era frågeställningar:
Eva Sundelin Isaksson

KOSTNAD

Eftersom utlandskyrkan till största delen drivs med insamlade medel tar vi ut en avgift på 500 euros, varav 500 SEK sätts in på vårt Swedbankkonto vid bokningen. Resterande summa betalas på plats, med kort eller kontant. Vi tar tacksamt emot svenskt bryggkaffe (helst 2 kg och gärna rättvisemärkt) eller något annat som vi behöver till vår verksamhet enligt överenskommelse vid vigselbokningen. Kyrkan har en servering för svenskar med många tusen gäster om året och detta är enda sättet att få ner svenskt kaffe till våra hembakade kanelbullar.

Välkomna till Svenska Kyrkan på Gran Canaria!

Använd bokningsformuläret nedan för förfrågan och bokning av er vigsel. Ni kan också maila eller ringa oss, se nedan.
Eva Sundelin Isaksson eller +34-639 833 074

Swedbankkonto
I rutan för clearingsnummer: 8381-6 (skrivs in utan bindestreck) beroende på bank behöver du fyra eller fem siffror.
I rutan för kontonummer: 913 910 169-6 (skrivs in utan bindestreck och mellanslag)

Märk inbetalningen med initialer på någon av er som ska gifta sig och datum för bokat vigseldatum ! (Ex. TM160124)

Bild: Pia Lundberg