Vill ni gifta er på Gran Canaria?

Säg JA!

Störst av allt är kärleken!

Tänker ni er ett litet bröllop, eller ett större? Formellt eller avspänt? Man och kvinna eller samkönade par? På Gran Canaria kan vi lova er ett varmt välkomnande!

Vigseln är en markering på att ni hör ihop, att ni tror på kärleken och att ni vill leva ert liv tillsammans. Varje vigsel/välsignelse är en påminnelse om att all kärlek har sitt ursprung i Gud. 

Det finns en given ordning för Svenska kyrkans vigsel. I samråd med musiker och präst kommer ni överens om musik och textläsningar.

Boka er bröllopsdag redan idag. Tveka inte att höra av er till oss om ni undrar något. 

Att tänka på innan den stora dagen:

1. Båda måste vara svenska medborgare. 

2. Minst en måste vara medlem i Svenska kyrkan.

3. Blanketter att beställa:

A) Intyg hindersprövning - Beställs på Skatteverket När ni ansöker om hindersprövning skickas två intyg till er; hinderprövningen och intyg vigsel.

B) Vigselblankett från Svenska kyrkan - Beställs i din församlingsexpedition.
För att hitta din församling - klicka här (öppnas i nytt fönster).

OBS! Blanketterna får inte vara äldre än 4 månader. Skanna och mejla blanketterna senast två veckor innan vigseln (tre blanketter). Originalhandlingarna tar ni med när ni kommer. 

4. Medtag pass eller körkort för identifikation

Kyrklig välsignelse/Förnyelse av vigsellöften

Om ni redan har vigts borgerligt eller i en annan kyrka, kan ni få en kyrklig välsignelse i Svenska kyrkan på Gran Canaria. Detta är exempelvis ett alternativ om ni inte båda är svenska medborgare.

Ni kan också förnya era vigsellöften. Ta chansen att påminna varandra om vad det är ni älskar och uppskattar hos den andra parten. En löftesförnyelse ser i princip ut som en vanlig vigsel men kan också utformas helt individuellt så att den passar just er. 

Kostnaden är densamma som för vigsel.

Vigseltider

Måndagar
kl. 13.30 och 15.00.

Onsdagar
kl. 13.30 och 15.00. (Under sommaren kan dagarna variera)

Vi vill gärna träffa er i lugn och ro, senast en timme innan vigseln. Kom gärna i tid. 

Om ni har önskemål om annan tid eller plats än den vi erbjuder, ta kontakt med oss. Kostnaden kan då variera. Kontakta vår musiker Kjell Johansson för era frågor om musik. Kjell Johansson

Kostnad

Eftersom utlandskyrkan till största delen bedrivs av insamlade medel tar vi ut en av avgift på 550 €. Bokningsavgiften på 500 SEK sätts in på vårt Swedbankkonto vid bokningen (ej återbetalningsbar). Resterande summa betalas på plats, med kort eller kontant. 

Som ett sätt att sprida glädje och kaffedoft i vårt café, så tar vi tacksamt emot svenskrostat kaffe  - helst 2 kg och gärna rättvisemärkt, tack.

Swedbankkonto

I rutan för clearingsnummer: 83816 (skrivs in utan bindestreck och mellanslag) 
I rutan för kontonummer: 913 910 1696 

När bokningen är registrerad får ni en bekräftelse med ett bokningsnummer som ni använder vid inbetalning av anmälningsavgiften.

Vi ser fram emot att träffa er!