Vill ni gifta er på Gran Canaria?

Här finns information och bokningsformulär för vigsel eller välsignelse på Gran Canaria.

Nedan får ni mer information om sådant som kan vara bra att tänka på innan den stora dagen.

VIGSEL I SVENSKA KYRKANS ORDNING

1. Båda måste vara svenska medborgare.
2. Minst en måste vara medlem i Svenska kyrkan.
3. Blanketter:

OBS Blanketterna får inte vara äldre än 4 månader. Skanna och mejla blanketterna senast två veckor innan vigseln (tre blanketter). Originalhandlingarna tar ni sedan med när ni kommer. Om ni inte har tillgång till skanner så går det bra att ta kopior och skicka med post.

4. Pass tas också med för identifikation

KYRKLIG VÄLSIGNELSE

Om ni inte uppfyller ovanstående krav, men ändå vill ha en ceremoni hos oss kan ett alternativ vara att först ingå borgerlig vigsel och sedan få en kyrklig välsignelse här på Gran Canaria. Ceremonin är i princip densamma som vigsel och kostnaden är samma.

Klicka på bilden för att titta runt på vigselplatsen och caféet Bild: Pia Lundberg

VIGSELTIDER

Vigseltider måndagar och onsdagar i San Agustín.
Vigseltider
Måndagar:
kl 13.30 och 15.00 (1 oktober till 31 mars),
kl 15.00 och 16.30 (1 april till 30 september).
Onsdagar:
kl 13.30 och 15.00 (1 oktober till 31 mars)
Ej onsdagar under sommartid (om du inte redan bokat och fått bekräftat)

Vi vill gärna genomföra vigselsamtal med er i lugn och ro, senast en timme innan vigseln. Boka tid för samtalet med prästen om detta inte passar.

Har ni önskemål om annan tid än den vi erbjuder, ta kontakt med oss.

Har ni önskemål om bröllop/vigsel på annan plats på Gran Canaria ber vi er att kontakta oss innan ni bokar tid. Om sådan vigsel kan ordnas tillkommer en extra avgift om 50 €. Vi kan inte lova att vår musiker kan vara med.
Kontakta vår musiker Kjell Johansson för era frågor om musik.
Kjell Johansson

KOSTNAD

Eftersom utlandskyrkan till största delen drivs med insamlade medel tar vi ut en av avgift på 550 € (reservation för ev. prisjusteringar). Bokningsavgiften på 500 SEK sätts in på vårt Swedbankkonto vid bokningen (ej återbetalningsbar). Resterande summa betalas på plats, med kort eller kontant.

Vi tar tacksamt emot svenskbryggt kaffe (helst 2 kg och gärna rättvisemärkt). Kyrkan har en servering för svenskar med många tusen gäster om året och detta är det enda sättet att få ner svenskt kaffe till våra hembakade kanelbullar.

Så tack för kaffedoften ni får sprida :)

Betala ingenting förrän ni har fått en bekräftelse från oss!

Välkomna till Svenska Kyrkan på Gran Canaria!

Använd bokningsformuläret nedan för förfrågan och bokning av er vigsel. Ni kan också maila eller ringa oss, se nedan.

Musiker Kjell Johansson eller +34-680 993 252

Swedbankkonto
I rutan för clearingsnummer: 8381-6 (skrivs in utan bindestreck) beroende på bank behöver du fyra eller fem siffror.
I rutan för kontonummer: 913 910 169-6 (skrivs in utan bindestreck och mellanslag)

När bokningen är registrerad hos oss får ni en bekräftelse med bokningsnummer som ni sedan använder i vidare kontakt, samt vid inbetalning av anmälningsavgiften.

Bild: Pia Lundberg