Svenska kyrkan Gran Canaria

Svenska kyrkan Gran Canaria Besöksadress: Calle las Pitas, Rocas Rojas, ES-35100 San Agustin - Gran Canaria Telefon: +34(928)767206 E-post till Svenska kyrkan Gran Canaria

Förberedelser inför bröllop/vigsel/välsignelse

När ni har bestämt er för att gifta er på Gran Canaria hjälper vi er gärna med de små detaljerna som kan vara att beställa brudbukett, musik i kyrkan/prästträdgården, fotograf eller frisör. De företag som vi rekommenderar på den här sidan är själva ansvariga för sina produkter.

MUSIK
Psalmerna  och in- och utgångsmusik under vigselgudstjänsten bestämmer ni givetvis själva. Minst en psalm skall vara med i vigselordningen, gärna två. Förslag på psalmer till vigselakten som ni kan titta närmare på;  82-85, 199- 201,289, 410-411, 702, 751-755, 785. Ur Psalmer i 2000-talet (orange psalmbok): 812, 851, 882, 903, 930b, 954. Alternativa texter till psalm 199 och 200. Ni kan alltid låna en psalmbok i er hemförsamling om ni vill titta på texterna.

Vår kantor hjälper er gärna om ni har funderingar runt detta. Ni kan ta kontakt via epost: Kjell Johansson

Röd brudbukett

Vi har ett elpiano i prästgårdsträdgården som används till ackompanjemang till psalmerna och till övrig sång och musik som ni väljer. Ta kontakt angående era musikval i god tid. Det finns även högtalare om ni önskar använda inspelad musik (telefon/CD/mp3).

BRUDBUKETT
Ni kan beställa standard Brudbuketter inklusive kavajblomma via oss.
Beställer ni via oss levereras buketten till kyrkan på vigseldagen. En rundbunden rosenbukett med antingen gula, rosa, vita eller röda rosor kostar 40€. Näbbukett kostar 25€. I er beställning är det viktigt att ni skriver vilken färg ni önskar samt om ni vill ha vitt och grönt i buketten. Vill ni ha en brudbukett utöver vår standardbukett blir kostnaden för buketten högre.

VIGSELVITTNE
Om ni inte har något vigselvittne med er, kan vi ordna detta.