En guldfärgad duva med utbredda vingar sitter i ett tak.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Uppdrag inventarieansvarig

Är du inventarieansvarig och undrar vad som förväntas av dig? Denna kurs vill både förtydliga vad uppdraget innebär och inspirera dig som förtroendevald att vara inventarieansvarig. Ons 22 mar 2023 9.00, Göteborg.

Att vara inventarieansvarig är ett utvecklande och meningsfullt uppdrag när man vet vad som förväntas av en. Du kommer lära dig om kyrkliga inventarier, hantering, förvaring samt exempel på hur du kan utföra ditt uppdrag. Vi kommer även förtydliga och konkretisera skrivningarna i kyrkoordningen, kulturmiljölagen och lagens föreskrifter.

Kursen vänder sig till inventarieansvariga, både kyrkoherdar och förtroendevalda.

Detta är ett fysiskt arrangemang.

Förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika ingår.

Ons 22 mars 2023 9.00-16.00, Stiftskansliet i Göteborg och i en närliggande kyrka
Anmäl dig här senast den 15 mars 2023