Foto: Håkan Lindgren

Samtal under valven, tisdag 12 mars kl 18, Gökhems kyrka

"Livets vatten och bröd. Om en inre resa till Yttre Hebriderna”. Ett samtal med Maria Küchen, kulturskribent, författare och Falköpingsdotter.

I ”Ärkebiskopens fastebok 2024: Livets vatten” tar Maria Küchen med läsaren på en resa till ögruppen Yttre Hebriderna utanför Skottlands västkust. Det är ett kargt landskap där bönderna brukar jorden nära himlen. Ett landskap som överallt präglas av vatten: regnet och havet, tusentals sjöar och uråldriga heliga källor, tidigare hedniska och därefter kristna, nu halvt bortglömda.

Resan blir samtidigt en oväntad pilgrimsresa genom historien och in i henne själv: Hur hittar vi människor det vatten som ger liv? Vart går vi i tider av torka och brist? Hur kan vi leva så att det levande vatten vi fått även släcker andras törst?

Följ med på en spännande resa och delta i samtalet. Efter en inledning i kyrkan fortsätter samtalet i församlingshemmet där kaffe serveras.