Den Onde

Torsdag 27 oktober kl 18.30 i Kinneveds församlingshem. Skådespelaren Jerker Fahlströms bjuder på spännande berättelser om djävulen varvat med humor, allvar och hemskheter. Teater, samtal och mackafika. Gratis, ingen anmälan!

Få figurer i vår historia har spelat så stor roll som Den Onde. Denna mörkrets herre har skrämt, äcklat och fyllt oss med ångest och hans namn har varit många. Djävulen, Beelsebub och Satan är endast några av de namn som har förekommit i berättelser och folksagor genom åren.

I sin föreställning låter Jerker Fahlström Den Onde göra upp med Gud. Varför utvisade Gud egentligen sin mest älskade ängel ur himlen, ängeln som sedan blir den onde djävulen? Jerker Fahlström låter också publiken få följa med på en resa bland dråpliga berättelser där Den Onde blir både lurad och hånad men även framställd som rättrådig. Hur tar vi egentligen ställning i frågan om vem som är god och vem som är ond? Vem avgör det?

För Jerker Fahlström är det berättandet som är grunden i hans mångåriga erfarenhet som skådespelare. Han har arbetat med scen, film, radio, tv och gjort flera huvudroller inom både barn- och vuxenteater. Under sina resor runt om i världen har Jerker Fahlström samlat på sig ett stort antal fantastiska historier som resulterat i föreställningar med berättandet i centrum. Ett exempel på detta är föreställningen ”Fara och Färde från Orienten till Ishavet” som hade premiär förra vintern. En otrolig men sann resa från hemstaden Göteborg till Mellanöstern, Kina, Grönland och Island.