Meny

Präst Vinberg-Ljungby församling 100 %

I utkanten av Falkenberg med närhet till landsbygd ligger Vinberg-Ljungby församling.

Vinberg-Ljungby församling är en församling i utkanten av tätorten Falkenberg och utgör tillsammans med Morup och Stafsinge församlingar det organisatoriska området Norr. Församlingarna befinner sig i ett tillväxtskede och här finns en utvecklad och omfattande verksamhet. Den vill vi bygga vidare på och söker därför dig som känner dig kallad att arbeta som präst med inriktning mot unga vuxna och deras familjer. Du kommer att ingå i ett väl uppbyggt arbetslag med präst, diakon, församlingspedagog och musiker.

Församlingen har ett väl fungerande konfirmand- och ungdomsarbete där du ingår som en av två präster. Inom diakonin finns ett viktigt arbete särskilt riktat till familjer med särskilda behov där du som närvarande präst behövs. I tjänsten ingår även skolkontakter och samtalsstöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är prästvigd i Svenska kyrkans ordning. Du ser gudstjänsten som centrum i församlingens liv och har en väl utvecklad pedagogisk förmåga. Du har ett engagemang för barn och ungas plats i församlingen och är en duktig relationsbyggare. I arbetslaget är du trygg, prestigelös och engagerad.

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Tjänstgöringsgrad: 100 %
Tillträde: Enligt överenskommelse
Huvudsaklig placering: Vinberg-Ljungby församling

Ansökan

Skicka din ansökan med CV till falkenberg.ansokan@svenskakyrkan.se 

Upplysningar och kontakt

Staffan Orrdal, kyrkoherde 0724-65 32 10
Facklig företrädare KyrkA Annika Svensson, telefon: 0706-46 22 93
Facklig företrädare Vision Jan Grundström telefon 0767-79 50 11

OM OSS

Sedan den 1 januari 2017 är Falkenbergs pastorat är en ny gemenskap bestående av 16 församlingar. Vi sträcker oss från stränderna i väster till skogarna i Hallands inland och vi finns i både tätort och landsbygd.  Vi är ungefär 150 medarbetare i pastoratet och vi arbetar i fyra geografiska områden.

Victoria Sorling

Victoria Sorling

Falkenbergs pastorat

HR-specialist