En grupp ungdomar på konfirmationsläger.
Foto: Elliot Elliot

Konfirmation

Vad är konfirmation? Konfirmandtiden är en chans att tillsammans med andra fundera över viktiga och spännande frågor. Du får lära dig mer om kristen tro, om hur andra tänker och kanske lite mer om dig själv. Våren 2023 startar Konfirmation för vuxna.

Konfirmandtiden ger dig tillfälle att lära känna nya vänner och tillsammans fundera över viktiga och spännande frågor. Du får lära dig mer om kristen tro, om hur andra tänker och kanske lite mer om dig själv. Vi får en speciell tid tillsammans.

Vi förutsätter inte att alla konfirmander tror på Gud. Vi förutsätter heller inte att du kommer att göra det, men vi vill ge dig en chans att testa och ta reda på vad kristen tro handlar om. Det gör vi tillsammans bland annat genom diskussioner, bild, musik och drama.

Alla konfirmandgrupper åker på läger men olika länge och på olika vis. Att vara på läger ger en unik möjlighet att ha kul ihop och lära känna varandra på riktigt. I början fokuserar vi på att lära känna varandra och funderar särskilt på hur vi behandlar varandra så att alla trivs.

Konfirmandalternativen här anordnas av Danderyds församling och riktar sig till dig som är född:
- 2008 eller går i årskurs 8. Om du missade ditt konfirmandår och är född 2007 är du också varmt välkommen.
- Konfirmation för vuxna - start våren 2023

Varje grupp leds av präst, pedagog och unga ledare som har gått församlingens ledarutbildning. Under konfirmandtiden vill vi vara din samtalspartner, någon som vandrar med dig under en period av ditt liv.

Tillsammans med dig vill vi göra konfirmandtiden till en unik upplevelse och ett minne för livet. Välkommen med din anmälan!

Ungdomar som står i en stor ring

Konfirmation 2022-2023

Varmt välkommen att bli konfirmand. Här nedan kan du läsa om våra olika grupper och läger under konfirmandtiden. Anmälan öppnar i början av maj. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor och funderingar. Du anmäler dig via Konfirmandsök. Nytt våren 2023 är konfirmation för vuxna.

Konfirmation för vuxna

Blev det aldrig av att du konfirmerades som tonåring? Kanske är det något som du har tänkt att du skulle vilja göra – för att lära dig mer om kristen tro och få tid att fundera kring livets stora frågor.