Foto: Magnus Aronson

Konfirmation - en upplevelse för livet

Vad är konfirmation? Konfirmandtiden är en chans att tillsammans med andra fundera över viktiga och spännande frågor. Du får lära dig mer om kristen tro, om hur andra tänker och kanske lite mer om dig själv.

Konfirmandtiden ger dig tillfälle att lära känna nya vänner och tillsammans fundera över viktiga och spännande frågor. Du får lära dig mer om kristen tro, om hur andra tänker och kanske lite mer om dig själv. Vi får en speciell tid tillsammans.

Vi förutsätter inte att alla konfirmander tror på Gud. Vi förutsätter heller inte att du kommer att göra det, men vi vill ge dig en chans att testa och ta reda på vad kristen tro handlar om. Det gör vi tillsammans bland annat genom diskussioner, bild, musik och drama.

Alla konfirmandgrupper åker på läger men olika länge och på olika vis. Att vara på läger ger en unik möjlighet att ha kul ihop och lära känna varandra på riktigt. I början fokuserar vi på att lära känna varandra och funderar särskilt på hur vi behandlar varandra så att alla trivs.

Konfirmandalternativen här anordnas av Danderyds församling och riktar sig till dig som är född 2007 eller går i årskurs 8. Om du missade ditt konfirmandår och är född 2006 är du också varmt välkommen. Varje grupp leds av präst, pedagog ochunga ledare som har gått församlingens ledarutbildning. Under konfirmandtiden vill vi vara din samtalspartner, någon som vandrar med dig under en period av ditt liv.

Tillsammans med dig vill vi göra konfirmandtiden till en unik upplevelse och ett minne för livet. Välkommen med din anmälan!

Anmälan till konfirmation 2021/2022 senast 14 september 2021.