Konfirmation 2024

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Anmälan konfirmation 2024

Alla sommarläger är fulla. Vill du stå på väntlista vänligen kontakta: louise.almen@svenskakyrkan.se. Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till vinterkonfa på hemmaplan.

Konfirmation ett minne för livet!

Att vara konfirmand i Danderyds församling är en stark och fin tradition. Under konfirmationstiden varvas samtal om Gud, andlighet, kärlek, livet och döden med bad, lekar och många äventyr. Kort sagt – det handlar om att testa vad kristen tro går ut på. 

Du får lära känna nya vänner och kan antingen välja att åka på sommarläger eller träffas i konfirmandgrupp på hemmaplan under vintern. 

Vi förutsätter inte att alla konfirmander tror på Gud. Vi förutsätter heller inte att du kommer att göra det, men vi vill ge dig en chans att ta reda på vad kristen tro handlar om. Det gör vi tillsammans bland annat genom diskussioner, bild, musik och drama.

Bästa tiden i mitt 14-åriga liv! /konfirmand sommaren 2022

Alla konfirmandgrupper åker på läger men olika länge och på olika vis. Att vara på läger ger både möjlighet att ha kul ihop och lära känna varandra på riktigt. I början fokuserar vi på att lära känna varandra och funderar särskilt på hur man behandlar varandra så att alla trivs.

Konfirmandalternativen här anordnas av Danderyds församling och riktar sig till dig som är född 2009 eller går i årskurs 8. Om du missade ditt konfirmandår och är född 2008 är du också varmt välkommen. Varje grupp leds av präst, pedagog och unga ledare som har gått församlingens ledarutbildning. Under konfirmandtiden vill vi finnas där för dig och tillsammans med dig göra konfirmandtiden till en unik upplevelse och ett minne för livet.

Konfirmationsgudstjänst
Höjdpunkten och avslutningen är konfirmationsgudstjänsten. Då samlas man till fest och glädje i Danderyds kyrka tillsammans med släkt och vänner.

Vi hoppas konfirmationen blir ett minne för livet och önskar Dig varmt välkommen med på resan!  

Vid frågor går det bra att kontakta pedagog Louise Almén: louise.almen@svenskakyrkan.se 

Mer info nedan.

 

Anmälningsavgift

Inbetalningskort för anmälningsavgiften på 1000 kr skickas ut med brev när vi har fått din anmälan. Det kan ibland dröja upp till en månad. Anmälningsavgiften återbetalas inte vid eventuell avbokning. ”Vinterkonfa på hemmaplan” har ingen anmälningsavgift, gruppen är kostnadsfri.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning i våra konfirmandgrupper vilket även kan påverka platsfördelningen.

Ekonomiskt support
Välkommen att kontakta diakon estelle.wiesel@svenskakyrkan.se för alternativa betalningslösningar för sommarens konfirmandläger.   

Särskilda behov
Alla som vill konfirmeras kan och får! Kontakta oss om du har behov av särskilt stöd så hittar vi tillsammans den form som passar bäst för just dig.

Måste man vara döpt?
Konfirmationen är en bekräftelse av dopet. Du är välkommen som konfirmand även om du inte är döpt. Då ordnar vi dop under konfirmandtiden.

Vad händer när jag anmält mig?
När vi fått anmälan skickar vi ut inbetalningskort för anmälningsavgiften (gäller ej ”Vinterkonfa på hemmaplan”), fakturan bekräftar att du har fått en plats. När du betalat anmälningsavgiften är er plats säkrad och ni är varmt välkomna till upptakten.

Notera alla datum, träffar och tider för gruppen.

Vid anmälan där ditt förstahandsval är fulltecknad kontaktar vi dig och för dialog om andrahandsval alternativt reservplats. Reserver får i turordning platser vid avhopp.

Fler frågor?
Välkommen att höra av dig till församlingspedagog
Louise Almén  på 08-568 957 66, louise.almen@svenskakyrkan.se

 

 


 

Konfirmation för vuxna

Även själen behöver träning! En grupp för alla över 16 år som är nyfikna på kristen tro och vill fundera tillsammans kring livets stora frågor. Man behöver inte vara döpt för att delta i sammanhanget.