Kontakt

Masthuggs församling Besöksadress: Storebackegatan 15, 41318 GÖTEBORG Postadress: Carl Johans kyrkoplan 1, 41455 GÖTEBORG Telefon:+46(31)7319200 E-post till Masthuggs församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Litterär salong Over the Rainbow

Författarsamtal med fokus på HBTQ-litteratur, som leds av Lars Gårdfeldt. Samtalen hålls på Stadsbiblioteket.

Programserien Litterär salong Over the Rainbow med Lars Gårdfeldt har funnits i snart tio år. Genom författarsamtalen vill Lars fördjupa kunskapen kring hbtq-litteraturen och visa på bredden på det som ges ut.

Höstens program är ännu inte klart.

I samarbete med Stadbiblioteket och Sensus

I Stadsbibliotektets program kan du läsa mer om hur verksamheten utvecklats genom åren och nu har en given plats i bibblans program.

”Komma-ut-processen är väldigt svår för många. I och med att dessa samtal hålls på Stadsbiblioteket blir det möjligt att gå och lyssna, ta del och känna samhörighet under skenet av att vara allmänt kulturintresserad.”

citat ur intervju med Lars Gårdfeldt i Bibblans program. Text: Lena Lind Brynstedt.

Lars Gårdfeldt

Tidigare program 2019

Aleksa Lundberg - Bögtjejen

Litterär salong Over the Rainbow - författarsamtal med Lars Gårdfeldt Bild: Casia Bromberg

5 MARS, kl. 18 på Stadsbiblioteket

Ett samtal mellan Aleksa Lundberg, författare till romanen Bögtjejen och Lars Gårdfeldt, HBTQ-aktivist och präst i Masthuggs församling.

Aleksa Lundberg är skådespelare, journalist, regissör, dramatiker och debattör. Bögtjejen är hennes debut.

Tiina Rosenberg - HBTQ spelar roll

9 APRIL, kl. 18 på Stadsbiblioteket

Litterär salong Over the Rainbow - Författarsamtal under ledning av Lars Gårdfeldt. Bild: Eva Dalin

Ett samtal mellan Tiina Rosenberg, författaren till HBTQ spelar roll: Mellan garderob och kanon och Lars Gårdfeldt, HBTQ-aktivist och präst i Masthuggs församling.

Tiina Rosenberg är professor i teatervetenskap vid Stockholms universitet och genusforskare. Hennes forskning är omfattande och hon har skrivit flera böcker om scenkonst, feminism och queerteori.

Kalle Holmqvist - Frans och Lars

7 maj, kl. 18 på Stadsbiblioteket

Litterär salong Over the Rainbow - Författarsamtal under ledning av Lars Gårdfeldt. Bild: Anders Härnqvist

Ett samtal mellan Kalle Holmqvist, författaren till romanen Frans och Lars – kärlek och klasskamp på 1890-talet och Lars Gårdfeldt, HBTQ-aktivist och präst i Masthuggs församling.

Kalle Holmqvist är historiker och skribent. Han har gett ut böcker både för barn och för vuxna, och skriver även på Aftonbladets kultursidor.

Arrangemang i närliggande församlingar