Foto: Carina Salomonsson CS Foto

Konfirmation

Du är viktig! Du behövs..... Får du vara dig själv? Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Alla människor behöver bli sedda och bekräftade! Tillsammans kan vi dela erfarenheter och samtala om det som är viktigt.

I brytningstiden mellan barn- och vuxenvärld händer det mycket i en människas liv. Stora frågor och tankar dyker upp och det gäller att hitta sig själv och vem man är.

Varför ska du då konfirmera dig? Under konfirmationstiden samtalar vi om vad det innebär att vara kristen, vem Jesus är och vad det finns för mening med livet. Alla dessa frågeställningar och många fler delar vi gemensamt. För oss är dina frågor och funderingar viktiga. Förutom att lära känna varandra och ta reda på mer om vad tro är åker vi på läger deltar i olika gudstjänster och en hel del annat.
Följ länken nedan och se när vi gjorde Tidsresa med konfirmanderna i samarbete med Länsmuseet i Kalmar och Växjö stift.

Nya kompisar och mer kunskap

Om du väljer att konfirmera dig hoppas vi att du efteråt ska känna att du fått fundera på frågor som du tycker är viktiga tillsammans med andra, att du fått många nya kompisar och haft en jätterolig tid, och att du lärt dig mer om Gud, Jesus, livet och världen.

Kanske blev du mer nyfiken på kyrkan och kristen tro, eller så var inte kristen tro något för dig, men nu du vet vad det handlar om.

Tycker du att det verkar spännande eller har frågor om konfirmationsläsning kontakta pastorsexpeditionen. Det går även att hitta en del svar på sina frågor via: https://www.svenskakyrkan.se/konfirmation/vanliga-fragor-och-svar

Vuxenkonfirmation

Naturligtvis kan man även som vuxen konfirmera sig. Har du frågor eller funderingar kontakta pastorsexpeditionen.

Pastorsexpeditionen 0370-37 41 70

Konfirmationsgrupp 2020/2021

Vi inbjuder dig till konfirmation.
Vi träffas ett par gånger under året och åker på ett par läger under året.

Själva konfirmationsmässan är den 23 maj 2021.

Vi ser fram emot att få träffa och lära känna dig.

Konfirmandledarna!

Vill du mer?

Då är vi med i ett projekt som kallas för UMIV. Efter konfirmationen bjuds du in att med.
Du får en ledarutbildning under de 2 år som du även hjälper till med något i din församling. Därefter blir det resa ut i Europa.

Konfirmandinbjudan

Inbjudan till UMIV