Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Boden Besöks- och postadress: Strandplan 25, 96134 BODEN Telefon: +46(921)77500 E-post till Svenska kyrkan i Boden

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Välkommen till Gunnarsbyns församling

Gunnarsbyns församling är den till invånarantal minsta, men till ytan största, av församlingarna inom Svenska kyrkan i Boden.

Tillsammans med Sävasts och Överluleå församlingar utgör Gunnarsbyns församling Bodens pastorat. Gunnarsbyns församling är placerad i Sveriges nordligaste stift, Luleå Stift.

Gunnarsbyns församling är den minsta av pastoratets församlingar, med mellan 700-800 invånare, men den geografisk största. Gunnarsbyns församling omfattar geografisk 1/3 av Bodens kommun och sträcker sig från Nedre Flåsjön i söder, till Kuossåkåbbå vid Polcirkeln i nord, från sjöarna bakom Tallberg i öst, till Krokträskberget i väst. Den är en glesbygdsförsamling med allt vad detta innebär. 

Det fysiska avstånden till Boden är 4,5 mil från pastorsexpeditionen. Från församlingens ytterområden betydlig längre, från Tallbergs kapell  till exempel - 10 mil.

Gunnarsbyns församling har ett rikt samarbete med omkringliggande grannförsamlingar: Överluleå, Råneå, Överkalix, Gällivare, Jokkmokk och Edefors.  Historiska band binder ihop Råneå och Gunnarsbyns församlingar och pastorsexpeditionerna har ett tätt samarbete.  Vi har påbörjat ett samarbete om rättvisearbetet med Jokkmokks församling.  
Dessutom deltar vi i ett utpräglat projektsamarbete med de andra församlingarna i Råne Älvdal: Råneå, Gunnarsbyn, och Gällivare. Som exempel på detta kan nämnas Vårdagjämningen på Härkmyran.

Gunnarsbyns församling har ett tätt samarbete med andra föreningar och företag i området. Ett välbyggt samarbete har vi med RÅEK - Råne Älvdals Ekonomiska Förening, Älvskolan i Gunnarsbyn, samt områdets två idrottsföreningar SIF - Sörbyns Idrottsförening och GSK - Gunnarsby Sportklubb. 

Hitta hit: