Sommarvy över Gunnarsbyns kyrka.
Foto: Camilla Arvidsson

Välkommen till Gunnarsbyns församling

Gunnarsbyns församling är den till invånarantal minsta, men till ytan största, av församlingarna inom Svenska kyrkan i Boden.

Tillsammans med Edefors, Sävasts och Överluleå församlingar utgör Gunnarsbyns församling Bodens pastorat. Gunnarsbyns församling är placerad i Sveriges nordligaste stift, Luleå Stift.

Gunnarsbyns församling är den minsta av pastoratets församlingar, med mellan 700-800 invånare, men den geografisk största. Gunnarsbyns församling omfattar geografisk 1/3 av Bodens kommun och sträcker sig från Nedre Flåsjön i söder, till Kuossåkåbbå vid Polcirkeln i nord, från sjöarna bakom Tallberg i öst, till Krokträskberget i väst. Den är en glesbygdsförsamling med allt vad detta innebär. 

Det fysiska avstånden till Boden är 4,5 mil från pastorsexpeditionen. Från församlingens ytterområden betydlig längre, från Tallbergs kapell  till exempel - 10 mil.

Gunnarsbyns församling har ett rikt samarbete med omkringliggande grannförsamlingar och med andra föreningar och företag i området. Exempelvis samarbetar vi med RÅEK - Råne Älvdals Ekonomiska Förening, Älvskolan i Gunnarsbyn, Folkets Hus i Gunnarsbyn, samt områdets idrottsföreningar. 

Gunnarsbyns kyrka 2018.

Fakta om Gunnarsbyns kyrka

Den vackra träkyrkan som är omgärdad av Råneälvens klara vatten.

Upplev Gunnarsbyns kyrka inifrån!

Panorering 360 grader

Hitta hit: