Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Välkommen till Gunnarsbyns församling

Gunnarsbyns församling är den till invånarantal minsta, men till ytan största, av församlingarna inom Svenska kyrkan i Boden.

Tillsammans med Edefors, Sävasts och Överluleå församlingar utgör Gunnarsbyns församling Bodens pastorat. Gunnarsbyns församling är placerad i Sveriges nordligaste stift, Luleå Stift.

Gunnarsbyns församling är den minsta av pastoratets församlingar, med mellan 700-800 invånare, men den geografisk största. Gunnarsbyns församling omfattar geografisk 1/3 av Bodens kommun och sträcker sig från Nedre Flåsjön i söder, till Kuossåkåbbå vid Polcirkeln i nord, från sjöarna bakom Tallberg i öst, till Krokträskberget i väst. Den är en glesbygdsförsamling med allt vad detta innebär. 

Det fysiska avstånden till Boden är 4,5 mil från pastorsexpeditionen. Från församlingens ytterområden betydlig längre, från Tallbergs kapell  till exempel - 10 mil.

Gunnarsbyns församling har ett rikt samarbete med omkringliggande grannförsamlingar och med andra föreningar och företag i området. Exempelvis samarbetar vi med RÅEK - Råne Älvdals Ekonomiska Förening, Älvskolan i Gunnarsbyn, Folkets Hus i Gunnarsbyn, samt områdets idrottsföreningar. 

Hitta hit: