Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Välkommen till Gunnarsbyns församling

Gunnarsbyns församling är den till invånarantal minsta, men till ytan största, av församlingarna inom Svenska kyrkan i Boden.

Tillsammans med Sävasts och Överluleå församlingar utgör Gunnarsbyns församling Bodens pastorat. Gunnarsbyns församling är placerad i Sveriges nordligaste stift, Luleå Stift.

Gunnarsbyns församling är den minsta av pastoratets församlingar, med mellan 700-800 invånare, men den geografisk största. Gunnarsbyns församling omfattar geografisk 1/3 av Bodens kommun och sträcker sig från Nedre Flåsjön i söder, till Kuossåkåbbå vid Polcirkeln i nord, från sjöarna bakom Tallberg i öst, till Krokträskberget i väst. Den är en glesbygdsförsamling med allt vad detta innebär. 

Det fysiska avstånden till Boden är 4,5 mil från pastorsexpeditionen. Från församlingens ytterområden betydlig längre, från Tallbergs kapell  till exempel - 10 mil.

Gunnarsbyns församling har ett rikt samarbete med omkringliggande grannförsamlingar: Överluleå, Råneå, Överkalix, Gällivare, Jokkmokk och Edefors.  Historiska band binder ihop Råneå och Gunnarsbyns församlingar och pastorsexpeditionerna har ett tätt samarbete.  Vi har påbörjat ett samarbete om rättvisearbetet med Jokkmokks församling.  
Dessutom deltar vi i ett utpräglat projektsamarbete med de andra församlingarna i Råne Älvdal: Råneå, Gunnarsbyn, och Gällivare. Som exempel på detta kan nämnas Vårdagjämningen på Härkmyran.

Gunnarsbyns församling har ett tätt samarbete med andra föreningar och företag i området. Ett välbyggt samarbete har vi med RÅEK - Råne Älvdals Ekonomiska Förening, Älvskolan i Gunnarsbyn, samt områdets två idrottsföreningar SIF - Sörbyns Idrottsförening och GSK - Gunnarsby Sportklubb. 

Hitta hit: