Ansiktet av en ung kvinna.
Foto: Linda Mickelsson

#metoo

Nyhet Publicerad Ändrad

Har du blivit utsatt för sexuella övergrepp eller trakasserier? Har debatten kring #metoo rört upp smärtsamma minnen? Behöver du någon att prata med?

Boka ett enskilt samtal 
Du är varmt välkommen att boka en tid hos någon av våra präster eller diakoner. De är utbildade och erfarna i att möta människor i samtal. De har tystnadsplikt och samtalen är kostnadsfria.

Prata med jourhavande präst 
Jourhavande präst finns tillgänglig på telefon 112  kl 21-06. Du kan även skriva ett digitalt brev eller chatta med jourhavande präst.
Klicka här för att komma till webben för jourhavande präst 

Diakoner

  Präster

   Kontaktpersoner i händelse av sexuella övergrepp

   Luleå stifts kontaktpersoner finns till för dig som blivit utsatt för övergrepp i kyrkliga miljöer. Ingen anställd, förtroendevald eller ideell medarbetare i Svenska kyrkan har rätt att utnyttja andras tillit för att tillfredsställa sina egna känslomässiga behov. Alla som kommer till kyrkan har rätt att bli bemötta med respekt för sin personliga integritet. Svenska kyrkan vill ta detta på allvar och stödja den som har blivit utsatt för övergrepp i kyrkliga miljöer. Därför har kontaktpersoner för dessa utsetts i varje stift.

   Kontaktpersonerna är beredda att lyssna till berättelser om smärtsamma erfarenheter, ge stöd till egna beslut och förmedla kontakter till myndigheter och andra organisationer med erfarenhet av dessa situationer.

   Luleå stifts kontaktpersoner
   Carina Johansson
   Tel: 0920-106 80

   Lars Segerstedt
   Tel: 0920-106 90