Foto: Johannes Frandsen / Ikon

Samlingslokaler

I anslutning till våra kyrkor finns församlingshem med lokaler för uthyrning vid dop, konfirmation, vigsel och begravning, men även andra sammankomster.

Bokning av lokal sker via telefon till pastorsexpeditionen, 0495-24 95 80.

i anslutning till dop, begravning, konfirmation och vigsel

Att hyra en samlingslokal i anslutning till dop, begravning, konfirmation och vigsel kostar 500 kronor i samtliga församlingshem.

för övriga sammankomster

Att hyra en lokal för övriga sammankomster kostar 800 kronor för Mörlunda, Lönneberga och Järeda församlingshem och 1200 kr för Vena sockenstuga, Målilla sockenstuga samt Virserums och Hultsfreds församlingshem.

Inför hyrestillfället kvitterar man ut en nyckel på respektive kyrkogårdsförvaltning. Kontakta ansvarig vaktmästare och boka tid! (Även för återlämning av nyckel!) Här hittar du kontaktuppgifter till personalen. Vaktmästaren visar lokalen och vad som gäller för uthyrningen. Som hyresgäst kan man t.ex. hyra dukar för 80 kr/st.

Alla lokaler ska lämnas i samma skick som man kom. Om städningen inte anses tillräcklig, debiteras man 500 kr. för städning. En tillräcklig städning innebär att lokalen är möblerad som den var när man kom, att man sopat skräp och smulor från golv, torkat borden, diskat och ställt tillbaka porslin i skåp och att köket är rent. Man måste inte slänga sopor, så länge soporna är ladga i sina respektive kärl.

Vill du boka en lokal? Kontakta expeditionen på telefon 0495-24 95 80.