Samtal och stöd

Av och till är livet svårt, och alla hamnar vi i situationer då vi kan behöva tala med någon. Vänd dig gärna till församlingens präster och diakoner för enskilda samtal eller för att delta i samtalsgrupper.

Ibland är livet svårt. Relationer, klimatångest, dödsfall, ensamhet och livsval, eller något helt annat kan uppta våra tankar. Vill du prata med någon, vänd dig gärna till våra präster och diakoner. De vill lyssna och kan vara det bollplank du behöver. Det kostar inget och de har tystnadsplikt. Kontaktuppgifter längre ner på sidan.

 

Också andra församlingar i domkyrkopastoratet erbjuder möjlighet till samtal. Här är en länk till pastoratets präster och diakoner.

 

Mer samtal och stöd

En ungdom sitter med mobiltelefonen.

Kyrkans SOS

Vi har samtalsjourer för alla. Regnbågslinjen riktar sig specifikt till dig inom HBTQI-spektrat. För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten, tre kvällar i veckan. Läs mer.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

En person hjälper ett barn att tända ett ljus.

Få hjälp och stöd

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan när du behöver någon att prata med. I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem.

Leva vidare - samtalsgrupp för dig som sörjer en närstående

Sorgen blir ofta lättare att ta sig igenom om vi får dela den med andra. Därför erbjuder Svenska kyrkan en sorgegrupp för dig som förlorat en närstående. Vi möts vid sex tillfällen och det kostar inget. Läs mer.

Präster och diakoner i Annedals församling: