Mötesplats Månsgatan

Välkommen till Månsgatan 37 D! Sitt inte ensam, kom och fika med oss! Två gånger per vecka har vi öppet för dig, gammal som ung, ledsen som glad, stressad eller uttråkad, kom som du är! Du är välkommen att slå dig ner, fika(gratis), prata med oss och andra besökare och barnen kan leka och spela spel. Kom en stund eller stanna hela tiden. Du behöver inte anmäla dig innan. Om du vill ha mer enskilt samtal, så bokar vi en tid en annan stund.

Vi har öppet: 
Måndagar 14.30-18.00 (barn utan föräldrar/nära anhöriga får gå hem kl. 16.30)
Torsdagar 17.00-20.30 (barn utan föräldrar/nära anhöriga får gå hem kl. 19.00)

Bakgrund
År 2008 öppnade Svenska kyrkan i Anderstorp en mötesplats i en lägenhet på Månsgatan 37. Vårt mål var att komma lite närmare de som bodde där i området, men även andra var välkomna dit. I vår lägenhet träffades människor av olika slag och åldrar, och en härlig gemenskap byggdes upp. Man kom för att fika, träffas, leka och göra läxor. Det började som ett projekt, men är nu en ordinarie verksamhet till glädje för dem som kommer på besök och för oss som jobbar där.

De första åren var det kanske fem till tio besökare var gång, men nu har vi upp till femtio personer. Många av besökarna är nysvenskar som är ivriga att få praktisera sitt nya språk. Det är fantastiskt roligt att få smaka lite på olika kulturer och skrattet är aldrig långt borta.

Har du frågor om denna verksamhet? Hör av dig till Daniel Karlsson tel 0371-831 40, eller på mail daniel.karlsson@svenskakyrkan.se eller Emma Tolf tel 0371-831 34 eller emma.tolf@svenskakyrkan.se 

Daniel och Emma