Fairtrade

Svenska kyrkan driver frågan om rättvis handel genom exempelvis Fairtrade. Fairtrade-systemet syftar till att skapa förutsättningar för anständiga villkor i produktionen av kaffe, kakao och många andra varor som importeras till Sverige. Genom Fairtrade förbättras villkoren för 1,65 miljoner hushåll som är beroende av jordbruket som inkomstkälla.

Som medlem i föreningen för Fairtrade i Sverige och delägare i Fairtrade AB bidrar Svenska kyrkan till en ökad efterfråga på certifierade varor. Det sker dels genom satsningar gentemot konsumenter, dels genom att kyrkor kan Fairtrade-diplomera sig och bidra till ökad efterfrågan i församlingen och närsamhället.

Läs mer om Fairtrade under mål 1 och på Fairtrades hemsida

Se en kortfilm som beskriver hur Fairtrade bidrar till bättre arbets- och livsvillkor i utvecklingsländer.