Vad gör Växjö stiftskansli?

Svenska kyrkan har många olika verksamheter. Välkommen att kontakta våra församlingar för att se vad som är aktuellt just nu.

Stiftens uppdrag i Svenska kyrkan brukar sammanfattas med orden "främja" och "tillsyn".Till detta kommer förvaltande uppgifter. För att fullgöra dessa uppdrag har stiftets styrelser skapat ett kansli där olika kompetenser samlats för att stödja stiftets församlingar och förvalta Prästlönetillgångarna.

Till stiftskansliets verksamhet hör exempelvis arbetet med strukturfrågor, fortbildning, vänstiftskontakter, nationella minoritetsspråk och internationella frågor. Stiftskansliet arbetar också med Svenska kyrkans profilutbildningar samt har anställt personal som arbetar i stiftets Själavårdscentrum. I Växjö stift har inrymmer också stiftskansliet en servicebyrå vilken ger administrativt stöd till stiftets församlingar och pastorat.