Möt DO-orgeln och det nya undervisningsmaterialet Graduale

Tisdag 11 oktober klockan 10.00-12.00

- På plats-

Att undervisa i orgel är både roligt och utmanande. I denna kurs får du både möta ett nyskrivet undervisningsmaterial som består av gudstjänstmusik för norska och svenska kyrkan. Psalmer och mässmusik har arrangerats för att barn och unga tidigt ska kunna bli delaktiga i att spela vid gudstjänster. David Scott Hamnes har ansvarat för att samla materialet i boken Graduale som han kommer presentera. Du får också möjlighet att möta DO-orgeln en liten mekanisk orgel som du bygger tillsammans med Åsa Johnsson. Ett spännande sätt att handgripligen få bekanta sig med instrumentet och ett sätt att låta unga få en upplevelse av instrumentens drottning. Det krävs inga förkunskaper för att vara med och bygga. 

Begränsat antal platser

David Scott Hamnes har bred konsert- og undervisningserfaring i både kirkemusikkfag og orgelspill. Ved siden av å lede Orgelklubben Ludvig (18 elever fr 7-19 år) underviser han også ved NTNUs institutt for musikk og Trondheim Katedralskole, og er seniorrådgiver i Den norske kirkes Kirkerådet 

Åsa Johnsson Foto: David Alin

Åsa Johnsson är utbildad organist vid musikhögskolan i Piteå med professor Hans-Ola Ericson som huvudlärare i orgel. Hon tjänstgör sedan 2018 som stiftsmusiker och brinner extra mycket för både eget orgelspel men också undervisning.  

Anmälan Fortbildningsveckan 2023

Anmälan öppnar 1 juni!