Mästerliga metaller - en glänsande värld av unika kyrkliga metaller

Den 15 februari invigdes utställningen Mästerliga metaller på Kalmar läns museum. Utställningen grundar sig på en bok om metallföremål i Växjö stifts kyrkor.

Välkomna att besöka mästerliga metaller!

Välkommen in i en glänsande värld av mästerliga metaller! De kyrkliga metallföremålen följer oss rituellt genom livet, från vaggan till graven, från dopskål till mullställ. De berättar om traditioner, tillverkare, symboler och konsthistoria. I utställningen upplever du en mångfald av föremål från våra samlingar – från medeltiden och fram till våra dagar. De flesta av dem har aldrig visats tidigare.

Läs mer om utställningen Mästerliga metaller:

Boka en guidad visning av utställningen, mer infomation finns här

Information om utställningen som pågår 15/2-31/12 2023 på Kalmar läns museum

Bilder från invigningen

Den 15 februari invigdes utställningen ”Mästerliga metaller” av biskop Fredrik Modéus. Med hjälp av kopparslagmästaren Michaela Ivarsdotter hamrade biskopen ett hjärta. Medverkade gjorde också Daniel Forsell som spelade improvisationer på piano, samt museichef Örjan Molander. Invigningen hade 179 besökare.

En glänsande värld av unika kyrkliga metaller  

Om en knapp månad invigs utställningen Mästerliga metaller på Kalmar läns museum. Utställningen grundar sig på en bok om metallföremål  i Växjö stifts kyrkor.