Foto: Ellen Ekström

Kyrkvärd

Kjerstin är kyrkvärd i Växjö domkyrka.

Jag känner en stor vördnad och ödmjukhet för uppdraget. Att möta kyrkobesökare, att räcka fram psalmboken och säga: välkommen till den här gemenskapen!

Kjerstin, kyrkvärd

Att man ser varandra tycker Kjerstin är viktigt när man är kyrkvärd. Att vara lugn och tillitsfull. Utöver att vara delaktig i nattvarden och läsa in söndagens texter är det Kjerstins uppgift att se kyrkobesökaren och vara närvarande i mötet. När hon ger psalmboken kan hon se om personen kanske behöver lite extra hjälp framme vid nattvarden. Då ser hon till att ha lite koll på var personen sätter sig så att hon enkelt kan ta sig dit.

Kjerstin berättar att man blir sedd är väldigt viktigt i kyrkligt rum. Hon tycker det känns så fint att vi är omslutna av vår herre Jesus Kristus, och han är med oss.

– Jag var ett ” bönebarn”. Det kristna budskapet har alltid betytt mycket för mig, där jag hämtar kraft och energi. Mina föräldrar var inte engagerade i kyrkan utan det är något som funnits intuitivt i mig. Som liten passerade jag ofta domkyrkan, och jag vet att jag sa till min mamma många, många gånger att: mamma lyssna! Domkyrkeklockorna säger kom, kom.

Är du intresserad av att bli kyrkvärd eller engagera dig ideellt? Ta kontakt med din församling.

Hitta din församling

Hyltebruk är en av alla församlingar i Växjö stift. Hitta din församling här.

Församlingens liv

Sång och musik är en del av församlingens liv.