850-årskalas för alla barn !

Lördagen den 29 augusti var tänkt som en dag att fira i Växjö domkyrka och Linnéparken. På grund av Covid-19 behöver vi tyvärr flytta kalaset till senare datum

För att kunna fira måste vi vänta

På grund av covid-19 och rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten behöver vi tyvärr skjuta fram de stora evenemang som planerats för att denna sommar fira Växjö stift 850 år.

Ett 850-årskalas för barn i och intill Växjö domkyrka, teaterföreställningar utanför Östrabo och stor jubileumshögmässa kan inte genomföras just denna sommar. Dessa skjuts därför upp till nästa vår och sommar. 

Det är tråkigt att vi inte kan fira nu, särskilt när vi verkligen längtar efter att få vara tillsammans! Men för vårdens och allas bästa behöver vi längta lite till och invänta bättre omständigheter. Och sen ska vi fira! 

·        Tegnérspelet: Esaias kommer att sättas upp utanför Östrabo 2022

·        Jubileumshögmässa firas i Växjö domkyrka när så är möjligt

När Växjö stift firade 800 år försenades firandet två år, så vi får ofrivilligt följa traditionen av ett försenat firande. 

Har du frågor, kontakta Sara Peterson 0470-77 38 02 eller stiftsprost Hans Boeryd 0470-77 38 27 hans.boeryd@svenskakyrkan.se