Kyrkvaktmästare Kent Nilsson som Jesus, i den svåra stunden i Getsemane.
Foto: Catarina Olsson

800 skolbarn såg församlingens egna påskmusikal

Hela arbetslaget i Oskarshamns församling har varit delaktiga i framtagande och uppförande av en påskmusikal. Förra veckan fick kommunens skolbarn se musikalen. 

Oskarshamns församling stängde aldrig ner under pandemin, men kyrkoherde Marie Ivarsson uppmanade medarbetarna att tänka nytt och vara kreativa. Det resulterade bland annat i den helt egenproducerade påskmusikalen Kan det vara han som är kung. Hela arbetslaget har varit delaktiga och alla som vill och har möjlighet är med i ensemblen. 
– Det har varit fantastiskt roligt att göra det är tillsammans. Inte bara den som kan sjunga eller spela får vara med, utan alla har vi ju uppdraget att berätta berättelsen och det tror jag verkligen har landat. Att oberoende av vilken tjänst jag har så är uppdraget mitt, berättar Hanna Forneheim, pedagog.

Alla i arbetslaget har bidragit på olika sätt, berättar Hanna. Hon har skrivit texterna och tagit fram koreografin. Församlingsmusikerna Marcus Eriksson och Hugo Sjögren har skrivit musiken. Arbetslaget har hjälpts åt med att sy upp kläder, leta rekvisita på loppisar och annat.

Tanken från början var att spela in en film som kunde visas i skolorna. Så blev det inte, något man är glada för idag. Förra året bjöd man istället in alla kommunens skolelever från f-klass till årskurs sex till kyrkan för att se musikalen. Då var skolorna fortfarande försiktiga med anledning av pandemin. Men i år kom mellan 750 och 800 barn för att se musikalen. Tre föreställningar gavs förra onsdagen för skolbarnen. Dessutom blev det två kvällsföreställningar som var öppna för alla. 
– Det har varit så roligt att se hur delaktiga barnen har varit. De har sjungit och dansat och varit med i rörelserna. Vi såg många människor bli beröra under hela dagen, berättar Hanna Forneheim.

Klipp från musikalen finns att se på Oskarshamns församlings facebook-sida. Församlingen delar gärna med sig om andra vill sätta upp musikalen hos sig.

Charlotte Granrot Frenberg