Växjö stift Besöksadress: Östrabo, 35239 Växjö Postadress: Box 527, 35106 Växjö Telefon: +46(470)773800 E-post till Växjö stift Webbplats

Välkommen till Växjö stifts hemsida!

Vill du vara med och måla Växjö stifts framtidsbilder? Efter att biskopen har lyssnat till och tolkat  människors tankar, har ett utkast till framtidsbilder för Växjö stift formulerats. Nu bjuder biskopen in alla som vill att vara med och påverka bilderna.

Måla framtidsbilder

Vill du vara med och måla Växjö stifts framtidsbilder? Efter att biskopen har lyssnat till och tolkat människors tankar, har ett utkast till framtidsbilder för Växjö stift formulerats. Nu bjuder biskopen in alla som vill att vara med och påverka bilderna.

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Vad är Växjö stift?

Fredrik Modéus är Växjö stifts biskop. Huvuduppgiften är att leda och inspirera kyrkan i stiftet.

Biskop

Pressrummet är mest till för dig som är journalist eller redaktör för församlingsbladet. Här finner du information kring våra diarier, statistik, nedladdningsbara bilder och pressmeddelanden.

Pressrum

Vill du låta döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj – den världsvida kyrkan.

Dop

Varför finns det olika religioner? Blir jag lycklig om jag blir smal? Kommer kriget till Sverige? Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Konfirmation

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur man bokar präst och kyrka. Och så får ni tips om annat att tänka på.

Vigsel

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Begravning

Behöver du någon att prata med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Församlingens präster och diakoner erbjuder samtal om tro och liv. Under nattens timmar finns jourhavande präst tillgänglig. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Någon att prata med

Textilier! Gamla, nya, röda, gröna, blå, broderade, vävda, strama, vida, runda, avlånga. Variationerna är oräkneliga när man talar om kyrkliga textilier. Alla har de något att berätta! Växjö stift släpper nu en bok om det sällan uppmärksammade kulturarv som de kyrkliga textilierna utgör - "Textilier i helig tjänst".

Textilier i helig tjänst

Pilgrimsvandring är en form av andlig fördjupning som engagerar såväl kropp som själ.

Pilgrimsvandring

Årets sommarkyrkobroschyr " Vägen till kyrkrike 2016" innehåller 118 sommaröppna kyrkor. Välkommen till våra kyrkor i sommar!

Välkommen till våra kyrkor i sommar!

Aktuellt från Växjö stift