Ett dop utomhus. Prästen håller upp barnet mot himlen.
Foto: Jesper Wahlström /Ikon

Dop

Dopet – en fest för livet

Boka Dop

I vår församling har vi som regel dopen på lördagar kl: 12.00 eller 14.00 men man kan naturligtvis också ha sitt dop i söndagens gudstjänst kl. 11.00, eller boka kl. 13.00.  Man kan boka dopet genom länken nedan eller kontakta församlingsexpeditionen. Sedan tar någon av våra präster kontakt för att boka en träff. Då träffas vi antingen vid ett hembesök, på församlingsexpeditionen eller i den aktuella kyrkan. Vi berättar hur dopet går till och tillsammans bestämmer vi musik, psalmer och kanske andra inslag som ni vill ha med. Välkommen att boka dop!

Församlingsexpeditionen

Öppettider: Onsdag kl. 9-12, Torsdag kl. 9-12 och Fredag kl. 13-15 
Tel: 011-34 02 64  
E-post: vastra.vikbolandets.forsamling@svenskakyrkan.se

Boka dop här

 

Praktisk information:

Utlåning av dopklänning

Hos oss har ni möjlighet att låna dopklänning. Det finns två stycken olika att välja mellan. Vi tar hand om tvätt efteråt. Se bild nedan.

Dopkalas

I Dagsberg, Furingstad, Kuddby och Å finns församlingshem som kan lånas gratis i samband med dopet. De är välutrustade och ni behöver bara fixa det ni ska äta och dricka. 

Utlämning av nyckel och dopklänning

Nyckel till församlingshem och ev. dopklänning hämtas på expeditionen i Dagsberg. Vår expedition är öppen Onsdag kl. 9-12, Torsdag kl. 9-12 och  Fredag kl. 13-15.

Vad innebär dopet?

Många tror att dopet är en namngivningscermoni men så är det inte alls. Dopet är så mycket mer! I dopet sägs namnet på den som ska döpas i samma mening som Guds namn och det gör man som ett tecken på att man nu tillhör Guds gemenskap. En kristen gemenskap som startade med Jesu uppmaning till sina vänner att de skulle döpa alla människor som ville bli döpta. Vanligast är att små barn döps men det är aldrig för sent, alla, oavsett ålder kan döpas.