Ett brinnande ljus.

Advent, Lucia, Musik och Jul

Gott nytt kyrkoår! Vi börjar det nya kyrkoåret tillsammans med mycket musik, många tända ljus, jubel och härlig samvaro! Välkommen att delta du också! För nya restriktioner fr o m 1/12 se info i särskild puff på startsidan.

Gudstjänster och Konserter i advent:

12 december, 3:e söndagen i advent
Vallentuna kyrka
11.00 Luciagudstjänst med Luciatåg. Körkompisar. Susanna Widner, präst. Karin Eriksrud Solén, organist och körledare.  Max 100 deltagare. Kyrkkaffe.

16.00 Luciakonsert. Sing It. Oscar Quiding, sång. Karin Eriksrud Solén, organist och körledare. Max 100 deltagare.

Mathiasgården
16.00 ”De vackraste julsångerna” (finska), Pekka Turunen.

Frösunda kyrka
19.00 Mässa. Susanna Widner, präst. Ulla Bunis, organist.

13 december, Måndag
Vallentuna kyrka
17.30 och 19.00 Kulturskolans Luciakonserter.

Fri entré. Gratisbiljett behövs till båda konserterna. Biljetterna är slut.

Från 1 december måste alla över 18 år kunna visa vaccinationspass samt legitimation för att få gå på evenemang där publiken är fler än 100 personer. Personer under 18 år och personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19 är undantagna.

Arrangörer: Vallentuna församling, Vallentuna Kulturskola.

18 december, lördag
Frösunda kyrka
16.00 Julkonsert med Trifolium. Ragnar Thedéen, kantor och körledare. Fritt inträde - kollekt. Max 100 deltagare.

19 december, 4:e söndagen i advent
Vallentuna kyrka
11.00 Högmässa. Thomas Loréhn och Sara Bohm, präster. Leif Johansson, organist. Kyrkkaffe. Max 100 deltagare.

16.30 och 19.00 Julkonserter. Vocales, Vallentuna Gospel, Young Voices. Medlemmar från Hovkapellet, kompgrupp. Musikalisk ledning: Leif Johansson och Anders Henriksson. Thomas Loréhn, präst.

Biljetter 40 kr, förköp på Biblioteket i Vallentuna (150 biljetter per konsert).

Gudstjänster och konserter från och med Julhelgen publiceras inom kort.

Julafton 2021

Välkommen att fira jul i gemenskap hos oss i Vallentuna församling. På julafton 24e december kl 12.00-14.30 finns möjlighet att äta en jultallrik och fika i Mathiasgården.

På grund av nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten, och med omsorg om varandra, har vi i år begränsat antalet platser, det är därför viktigt att du anmäler dig till julfirandet.

Anmälan sker till expeditionen via telefon: 08-511 862 40. Du når oss säkrast måndag-fredag kl 9.00-12.00.

Anmäl hur många ni kommer senast den 17e december.