Ett klädstreck med klädnypor som håller upp hjärtformade papper i olika färger och mönster.

Sommar i kyrkan

Det finns platser på hemmaplan som har öppet året runt! Välkommen till kyrkan!

Vid Vallentuna kyrka kan du strosa ner till Minneslunden för en stunds vila och eftertanke. Eller ta vägen förbi Örtagården för att lukta på blommor och smaka några smultron. Örtagården ligger bredvid Kapellet, mitt emot Vallentuna kyrka. Vallentuna kyrka är öppen för enskild bön och ljuständning alla dagar. Varmt välkommen till församlingens öppna mötesplatser i sommar!

Midsommarkonserten 25 juni kl 17.00

Den traditionsenliga konserten med Lasse Widén, violin och Leif Johansson, klaviatur, sänds på församlingens YouTube-kanal, Facebooksida och på hemsidans startsida på Midsommarafton kl 17.00. Konserten finns kvar på Facebooksidan.

Sommarcafé i Klockargårdens trädgård

(mitt emot Vallentuna kyrka, bredvid Mathiasgården)
Den 28 juni - 6 augusti, måndag-fredag, kl 10.00-15.00 är Sommarcaféet öppet för den som vill fika och prata en stund med oss som finns på plats. Här finns även möjlighet för barn att leka och för vuxna att läsa böcker mm. Vi ser fram emot att få träffa dig.

Besök Vallentuna kyrka - Vägkyrka

Den 28 juni - 6 augusti, måndag-fredag, kl 10.00-15.00 är Vallentuna kyrka Vägkyrka. Måndag-torsdag kl 11.30 är det en kort andakt. Du är välkommen att bara sitta ner en stund och kanske tända ett ljus i dopkoret. Där hittar du även en vikutstlälning om kyrkan samt biblar på olika språk. I vapenhuset kan du ta med dig en bok att läsa, köpa missionsljus och ta del av informationsmaterial. Servering finns i Sommarcaféet.

Musik i sommarkväll

Tre söndagkvällar denna sommar bjuder vi på musik med fritt inträde.
Med anledning av gällande restriktioner är det begränsat antal platser i kyrkorna (just nu 25 personer) så kom i god tid! För dagsaktuell info ring expen, tfn: 08-511 862 40.

Söndag 11/7 kl 19.00 i Frösunda kyrka:
”Marimba och slagverksmusik från alla vinklar och vrår”.
Rafiel Trio Percussion.
Andakt: Åsa Enerbäck Barklund, kyrkoherde.

Söndag 25/7 kl 19.00 i Markims kyrka:
”Jazz, psalm och visa”
Eva-Maria Munck och Johannes Jareteg, sång och piano.
Andakt: Susanna Widner, präst.

Söndag 8/8 kl 19.00 i Frösunda kyrka:
”Min längtan”
Olle Persson, baryton, och Mälarkvartetten.
Andakt: Susanna Widner, präst.

Pilgrim Vallentuna

Under sommaren är du välkommen med på guidade vandringar varje helg. För mer information se Vandringskalendariet.

Gudstjänster

Under sommaren är du välkommen att fira gudstjänst i våra kyrkor. För mer information se Aktuella gudstjänster, öppna kyrkor och musik.