Sommar i kyrkan

Det finns platser på hemmaplan som har öppet året runt! Välkommen till kyrkan!

Här kan du strosa ner till Minneslunden för en stunds vila och eftertanke. Eller ta vägen förbi Örtagården för att lukta på blommor och smaka några smultron. Örtagården ligger bredvid Kapellet, mitt emot Vallentuna kyrka. Vallentuna kyrka är öppen för enskild bön och ljuständning alla dagar och du är även välkommen till andra öppna mötesplatser i sommar.

Midsommarkonserten 19 juni kl 17.00
Den traditionsenliga konserten med Lasse Widén, violin och Leif Johansson, klaviatur, spelades in i förväg och sändes på församlingens Facebooksida på Midsommarafton kl 17.00. Konserten finns även att se och höra på församlingens YouTube-kanal.

Sommarcafé i Klockargårdens trädgård
(mitt emot Vallentuna kyrka, bredvid Mathiasgården)
Den 29 juni - 31 juli, måndag-fredag, kl 10.00-15.00 är Sommarcaféet öppet för den som vill fika och prata en stund med oss som finns på plats. Vi serverar fika och enklare luncher.

Besök Vallentuna kyrka - Vägkyrka
Den 29 juni - 31 juli, måndag-fredag, kl 08.45-16.00 är Vallentuna kyrka Vägkyrka.
Kl 11.30 är det lunchandakt.
Du är välkommen att bara sitta ner en stund och kanske tända ett ljus. Servering finns i Sommarcafét

Friluftsgudstjänster
Söndagar kl 18.00 med prästen Magnus Roos. OBS: VID REGN INSTÄLLT!
26/7 vid Markims kyrka
2/8 vid Orkesta kyrka
9/8 vid Frösunda kyrka

Vandringsgudstjänst
I Vallentuna församling har vi ett pilgrimscentrum sedan 2013, Pilgrim Vallentuna. Denna sommar när allt är annorlunda passar vi på att skapa en vandrande gudstjänst. Varje söndag mellan 28 juni och 16 augusti samlas vi klockan 11.00 utanför Vallentuna kyrka.

Vi vandrar längs Kyrkviken, vi sjunger och ber tillsammans. Vi stannar på flera olika platser och lyssnar till bibeltexter och sjunger psalmer. Vi går över kyrkogården till minneslunden och utmed Kyrkviken förbi Kvarnen.

Denna vandring är max 3 km lång beroende på väder och vind och kraft i benen hos vandrarna. Det finns bänkar att vila på längs vägen.

Dessa vandringar är anpassade för ”hjulburna” (rullator, barnvagn och rullstol). Medtag kläder efter väder och gärna fika.

Pilgrim Vallentuna
Förutom vandringsgudstjänsterna i sommar erbjuder Pilgrim Vallentuna några guidade vandringar på lördagar. För mer info se Vandringskalendariet.

Öppna förskolan öppnar igen vecka 32
Välkommen till Klockargårdens trädgård (mitt emot Vallentuna kyrka, bredvid Mathiasgården) samt till utomhusträffar vid Orkesta bygdegård, Lindholmen
För mera info ring Renee Paulsson, tfn: 08-511 862 21