Ett tänt gravljus vid minneslunden i Berthåga.
Foto: Sara Bruggeman

Alla helgons dag på kyrkogårdarna

På alla helgons dag brukar många besöka kyrkogårdarna och sina anhörigas gravar. Där kan du tända ljus, lyssna på rofylld musik i kapell och samtala med en präst, diakon eller kyrkogårdspersonal.

Välkommen till kyrkogårdarna i Uppsala

På alla helgons dag den 6 november är kyrkogårdarna bemannade kl. 12–19.

Kyrkogårdspersonal finns på plats i reflexvästar och svarar gärna på frågor om gravskötsel och kyrkogårdarna eller hur du hittar en specifik grav.

Kl. 15 tänds marschaller på kyrkogårdarna.

GAMLA KYRKOGÅRDEN

Personal finns på plats mellan kl. 12–19 vid Stillhetens kapell och Gamla gravkapellet.

kl. 13–18. Stillhetens kapell är öppet. I kapellet spelas lugn och rofylld musik.

kl. 14–15.30. Präst eller diakon finns tillgänglig för samtal i Stillhetens kapell.

kl. 15. Marschaller tänds på kyrkogården.

kl. 16. Musikandakt i Stillhetens kapell. Göran Bohman, präst. Eva Berglund, diakon. Anna Lindgren, musiker. Luisa Garcia Lantz, cellist.

kl. 17–18. Präst eller diakon finns tillgänglig för samtal i Stillhetens kapell.

Berthåga kyrkogård

Personal finns på plats mellan kl. 12–19 vid Trädkyrkan och minneslunden.

kl. 12–19. Musik i Trädkyrkan. Lyssna till klassisk musik i en smyckad och marschallbelyst utomhuskatedral.

kl. 15. Marschaller tänds på kyrkogården.

kl. 13–18. S:t Eriks kapell är öppet. I kapellet spelas stillsam musik.

VAKSALA, HAMMARBY OCH GAMLA UPPSALA kyrkogård

Mellan kl. 12–19 finns personal tillgängliga vid eldkorgarna.

kl. 15. Marschaller tänds på kyrkogårdarna.