Söndagar hösten 2020

Vänner i församlingen!

Vi firar mässa varje söndag kl 11 i Uppåkra kyrka.

Vi följer självklart folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber att du som är sjuk eller känner dig krasslig stannar hemma. Vi får inte vara fler än 50 personer i kyrkan samtidigt. 

Vi ska undvika trängsel och vi ber dig att tänka på detta särskilt när du kommer till kyrkan, vid nattvarden och när du lämnar kyrkan. Håll avstånd, vänta en stund tills de före dig har kommit in i/ut ur kyrkan en bit innan du går in/ut och när gudstjänsten är slut lämnar de som sitter på sista bänk först. Vid nattvarden är det viktigt att vi  håller avstånd och att endast en person tar emot nattvard åt gången. 

I vapenhuset finns handsprit, använd gärna den!

Psalmböcker och agendor ligger utlagda i bänkarna där vi kan sitta med 2 meters avstånd till varandra.

Vi hälsar såklart inte på varandra genom att röra vid varandra. Det är fint att lägga sin hand på sitt hjärta och säga hej, tycker vi!

Nattvarden firas med bröd och vin och allt är förberett innan mässan börjar och med strikta hygienkrav. Vinet delas ut i församlingens särkalkar, dvs en separat liten kalk för varje person.

Nattvardsgåvorna är övertäckta tills vi tar emot dem.

Känner du dig tveksam att komma på gudstjänsten på grund av smittorisk men vill ta emot nattvard så är du välkommen att kontakta tjänstgörande präst alt. expeditionen så kan vi dela ut den till dig efter gudstjänsten.  

 

Välkommen!