Konfirmation i Tysslinge

Ta chansen att fundera över livets viktigaste frågor tillsammans med andra ungdomar och engagerade ledare.

 Konfirmationsläsning läsåret 2019-2020

Kontaktuppgifter till oss som jobbar med konfirmation i Tysslinge församling:

Jenny Rackare, präst: 070-373 47 85       
jenny.rackare@svenskakyrkan.se

Frida Enblom, musiker: 070-212 53 10
frida.enblom@svenskakyrkan.se

Varför ska man konfirmera sig?

Vad är meningen med livet? Varför är allt så svårt ibland? Finns Gud? Livet är fullt av frågor, särkilt när man är tonåring. 

Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle att få fördjupa sig och prata om livsfrågor med både andra ungdomar och engagerade ledare.  Att träffa kamrater utanför skolan tycker många är spännande och avslappnat. 

Måste man tro på gud för att börja på konfan?

Nej, det behöver man inte. Under konfatiden får du fundera mycket över vem Gud är, vem du själv är och hur allt hänger ihop. Kanske börjar du tro på Gud under konfatiden, eller så får du ett intresse av att fundera vidare, eller märker du att det inte är något för dig. 

Måste man vara döpt för att börja på konfan?

– Nej, du behöver inte vara döpt när du börjar. Däremot kommer du att erbjudas att bli döpt innan konfirmationsgudstjänsten. Det brukar ibland ske tillsammans med dina kompisar, men ibland vill man vara för sig själv och då kan man bli döpt ensam med prästen i kyrkan.

Kostar det något?

Att konfirmera sig är gratis. Eventuella resor kan kosta lite grann, men subventioneras av församlingen. 

Vem får konfirmera sig?

Den vanligaste är att man konfirmerar sig det år man fyller 14 år, men det finns ingen övre åldersgräns. Så är du 15, 16, eller äldre så är du välkommen.  

Om du är intresserad att veta mera, fyll i formuläret här nedanför, så skickar vi dig mer information. Anmälan är inte bindande.