Café & Gemenskap, kaffekopp

Café och gemenskap

På den här länken samlar vi alla våra café- och gemenskapsaktiviteter. Hos oss hittar du varje månad mängder av olika mötesplatser där du kan utbyta tankar och livserfarenheter tillsammans med andra, samtidigt som du få en kopp kaffe och något gott att tugga på!

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om våra olika café- och gemenskapsaktiviteter.

Hållnäs-Österlövsta församling:

Sommaröppet i Hållnäs

Välkomna stora som små på sommaröppet i Hållnäs församlingshem i Edvalla! Det finns fika, lättare lunch, lek, pyssel och diverse aktiviteter. Lunchen serveras kl 12.00. Midsommarveckan förbereder vi inför midsommar ihop och klär midsommarstången på måndagen, och reser och dansar runt den på tisdagen! Öppet måndagar och tisdagar kl 10–14 vecka 24, 25 och 26.

En liten svensk flagga i trä sticker upp bland några lila syrener.

Nationaldagsfirande

Medverkande är Hållnäs spelmän, PRO-kören, präst Svenny Hellström och organist Lukas Arvidsson. Fika i församlingshemmet efter firandet i kyrkan. Varmt välkommen!

Öppen kyrka i Hållnäs

Kom in och fika i Hållnäs kyrka på onsdagar i sommar! Våra sommarjobbare serverar fika med hembakat bröd. Onsdag 14/6, 21/6 och 28/6 kl 10.00–14.30.

Sommarsamtal: Människor & Tro

Präst Thorhallur Heimisson leder samtalen som vid varje tillfälle följer ett särskilt tema. Organist Lukas Arvidsson medverkar.

Träff för äldre

Välkommen till terminens sista Träff för äldre i Hållnäs församlingshem, torsdag 8/6 kl 13.30–15.30! Om vädret tillåter grillar vi korv i trädgården. Kören Refrängen kommer och underhåller oss med sommarmelodier.

Elvakaffet

Välkommen till Elvakaffet som är en öppen samling för kvinnor i alla åldrar! Att dela gemenskap är grunden, diakon eller präst finns med i samlingarna och ibland kommer någon och spelar eller berättar något för oss och allt som oftast är diakon Carina med. Kaffe, smörgås och kaka hinner vi också med – valfri slant för fikat. Den 13 juni kommer Karl-Erik Berglin med ett program för oss och vi fikar kl 12.00 av det som Sommaröppet har på menyn!

Västlands församling:

Café Ankaret

Välkommen till vårt trevliga café i centrala Karlholm! Här finns ett litet men naggande gott utbud av hembakt kaffebröd, smörgåsar, varm toast och givetvis kaffe, te och saft - allt till självkostnadspris. Här kan du också använda wifi gratis och njuta av den vackra utsikten bakom kyrkan.

Pratbubblan

Kom och dela en stund i gemenskap! Öppet för alla – äldre som ung. Diakon Carina finns på plats och leder andakt och vi får enkla varierade program att lyssna och delta i. Fika med smörgås och kaka för valfri slant. Se juni månads programpunkter här!

Tolfta församling:

Öppet hus

Välkommen till Öppet hus på Nathanaelgården i Tierp, fredagar kl 10–12! Varje tillfälle erbjuds gott fika, gemenskap och rörelse. Vi pratar om det som livet rymmer, fikar och lyssnar på kortare programpunkter. Kaffe, smörgås och kaka för valfri slant. Klicka här för att se programpunkter!

Språkcafé i Tierp

Kom och öva på att prata det svenska språket! Måndag 12/6, 19/6, 26/6 och 3/7 kl 10–12 på Nathanaelgården i Tierp. Välkommen!

Sinnesrogrupp

En öppen grupp där alla är välkomna som vill reflektera över livet och dess innehåll tillsammans med andra. Sinnesrogruppen är kl 14.00 samma söndag som vi firar sinnesromässa och leds av diakon Carina Vindeland.

Gemenskapslunch

I sällskap smakar maten mer – kom och ät lunch i gemenskap med andra på restaurang i Tierp! Vi träffas en torsdag i månaden. Var och en betalar själv, ingen föranmälan behövs. Vi träffas kl 12.30 på restaurangen. Där väntar kyrkans volontär Harriet, i svart väst, på just dig!