Ärkebiskop Antje Jackelén
Foto: Tord Harlin

Biljetter till högmässa med stavnedläggning

Ärkebiskop Antje Jackelén går i pension hösten 2022. I en högmässa söndagen den 30 oktober lägger hon ned staven och korset som går vidare till nästkommande ärkebiskop. Till denna högmässa har Svenska kyrkan Tierps pastorat ett antal biljetter som vi nu gärna delar med oss av! Vill du eller känner du några som vill gå? Då är du varmt välkommen att hämta biljetter vardagar på Nathanaelgården i Tierp!

Ärkebiskop Antje Jackelén går i pension hösten 2022. I en högmässa söndagen den 30 oktober lägger hon ned staven och korset som går vidare till nästkommande ärkebiskop. Till denna högmässa har Svenska kyrkan Tierps pastorat ett antal biljetter som vi nu gärna delar med oss av! Vill du eller känner du några som vill gå? Då är du varmt välkommen att hämta biljetter vardagar på Nathanaelgården, Ringgatan 1 i Tierp. Fråga i expeditionen så hjälper vi dig!

Högmässa med stavnedläggning
Söndag 30 oktober kl 11.00, Uppsala domkyrka

Ärkebiskop Antje Jackelén avskedspredikar. Musiker är Andrew Canning. Uppsala domkyrkas flickkör och Uppsala domkyrkas gosskör medverkar. Gudstjänsten direktsänds i SVT och Sveriges Radio. Platserna skall vara intagna senast kl 10.45. Kyrkkaffe efter gudstjänsten.

Den 15 oktober 2013 valdes Antje Jackelén till ärkebiskop i Svenska kyrkan och togs emot i Uppsala domkyrka den 15 juni 2014. Innan dess var hon biskop i Lunds stift under sju år. Ärkebiskop Antje Jackelén är den 70:e i ordningen och den första kvinnan att inneha Svenska kyrkans högsta ämbete.