Väntjänsten

Kyrkans Väntjänst består av människor som har lite tid över och som vill göra en insats för någon medmänniska.

Kyrkans väntjänst finns som ett komplement till samhällets ordinarie stödinsatser. Om du till exempel vill att någon följer med dig (ledsagar dig) till sjukhuset, läkaren, frisören eller kulturella evenemang, eller om du vill ha sällskap vid klädinköp eller annat, så kan du få stöd av Väntjänsten. Kanske tycker du att det skulle vara trevligt att få besök eller en stunds sällskap ibland? Kanske vill du ta en promenad, samtala över en kopp kaffe eller att någon läser högt för dig? Även här kan en "Väntjänstare" bistå.

Vi tar gärna emot förfrågningar både från dig som vill ha hjälp från Kyrkans Väntjänst och från dig som kan tänka dig att ställa upp som medhjälpare.

Välkommen att höra av dig till

Bibbi Svensson Wikstrand, diakon, tel. 0565-68 85 57, 070-688 15 04.

Hans Hemmingsson, präst
Tel 0565-68 85 52, 072-588 42 43.