en vit emaljerad hink ligger på ett träbord. Ur hinken trillar smultron.

Sommar - längtans tid

Nyhet Publicerad Ändrad

Hälsning från församlingsherde Magnus Eriksson. Text ur Ljusbäraren sommaren 2022.

Till sommaren, dit längtar vi mycket! Vi har längtat ett helt år sedan det var sommar sist. Tänk bara att få se sommarens blommor i massor, och höra surret från bin och humlor igen. Vad tycker du – är det i en rabatt eller på ängen som blommorna är som vackrast?

Visst är det så härligt att bara få gå i det daggvåta gräset och välja ut den ena efter den andra av vackra blommor: midsommarblomster, förgätmigej, gullviva, kanske en prästkrage eller en blå viol, och få sätta dem i ett glas på bordet eller knyta till en krans att ha i dansens virvlar på midsommarens afton. 

Till sommaren längtar vi att få göra allt det där somriga, när väl Gud har fått satt lite fart. Då hänger vi på! Inte vill man heller missa stunden av att smula med en härlig syltkaka på strandfilten, och få mjukglass både i munnen och runt omkring.

Mmmm! Det är sommar det. 
Åh, vad det är gott med sommaren: att få sjunga om ”denna ljuva sommartid” och ”den vänliga grönskan”, sluta sina fingrar om några röda smultron och sniffa på dem innan de når munnen. 

Tänk vad sommaren ändå kan ge – välsignade möten, härliga bad och människor som på något vidunderligt sommar-sätt blir gladare, muntrare och helt enkelt upptinade. 

När vi knäpper våra händer och ber till Gud, så blir vi många bedjare som tillsammans får tacka och be för en välsignad sommar. 
En sommar då vi får be om fred i världen där kriget råder, om trygghet för den som är orolig, mat till den som är hungrig och vatten för den som saknar.  Men också tacka Gud för allt det goda vi får, både litet och stort. 

Kvinna som läser tidning.

Församlingstidningen Ljusbäraren

Stora Lundby-Östads församlingstidning heter, från och med sommaren 2022, Ljusbäraren. Här kan du läsa och ladda ner tidigare utgåvor i pdf-format. Tidningen öppnas i ett nytt fönster.