Novembermörker och Decemberljus

Nyhet Publicerad

Ord från redaktören, vinterbladet 2019

Jag vet inte hur det är med dig, men för mig är det stor skillnad på månaderna november och december.
November är, trots två födelsedagar i min familj, ändå en månad som jag upplever som mörk och dyster. Löven har fallit av träden, det blir mörkare för varje dag och ofta är det kallt och regnigt.
Men så kommer äntligen 1 advent och då...!
Då får jag hjälp genom mörkret av adventsljusen. Både de som tänds i staken, ett efter ett, och de elektriska som lyser upp fönstren. Då känns inte mörkret lika mörkt längre, de korta dagarna med alltför lite solljus blir inte lika jobbiga.

Ett par kloka äldre damer här i Gråbo sa till mig en gång att de uppskattar adventstiden. Då kan man tända ljusen och släcka lamporna, och då syns inte dammråttorna, sa de. Inget om att det var dags att storstäda huset inför advent och jul. Befriande och något att ta efter?

I församlingarna är det förstås många traditioner som återkommer varje år under den här tiden, och det här bladet vill ge en blick av det: adventsmarknad i Gråbo, julkonserter av olika slag, och inte minst alla härliga gudstjänster under advent och jul.
Som vanligt hittar du allt också på vår webbplats och i Svenska kyrkans gratisapp Kyrkguiden.

Håll till godo, och #visesikyrkan!
Anna Carlsson, informatör

Kvinna som läser tidning.

Församlingstidningen Ljusbäraren

Stora Lundby-Östads församlingstidning heter, från och med sommaren 2022, Ljusbäraren. Här kan du läsa och ladda ner tidigare utgåvor i pdf-format. Tidningen öppnas i ett nytt fönster.