Magnus Eriksson, porträttbild framför Stora Lundby kyrka.
Foto: Anna Carlsson

Magnus Eriksson är pastoratets nye kyrkoherde

Nyhet Publicerad

Stora Lundby-Östad pastorat har, sedan några veckor tillbaka, en ny kyrkoherde. Den 26 oktober fattade kyrkorådet beslut om att erbjuda Magnus Eriksson tjänsten. Artikel ur tidningen Ljusbäraren vintern 2022.

Det är ett bekant ansikte som tagit över som kyrkoherde för våra två församlingar då Magnus har jobbat som präst här sedan hösten 2017.

– Jag är såklart glad över att få ha blivit kyrkoherde och tycker det är fint och skönt att processen blivit klar. Jag ser fram emot min nya roll, sade Magnus i oktober efter att han blev vald.

Vad har du för vision för församlingarna på en femårshorisont? – Jag ser för mig att det kommer att bli fler händer som hjälper till i verksamheten, i form av frivilliga och ideella. Det blir ett bra sätt att få dela både glädje och arbete ihop, både anställda och ideella. Magnus hoppas också att församlingarna ska bli en naturlig mötesplats för både unga och äldre.
Något du kanske inte visste om Magnus är att han var snickare innan han blev präst. 
Klivet mellan de två yrkena kom i samband med lågkonjunkturen 1992. Då kom det inte så mycket nya jobb in i kalendern och det fanns tid att reflektera över livet. Någon sorts livskris kanske, säger Magnus. Han började längta efter att få vidareutbilda sig men även att nå ut till människor, och speciellt de som fanns i ”ytterkanterna” och inte redan var aktiva i kyrkan. Som granne med stiftsgården Lilleskog blev dess gudstjänster en bra brygga till att ta steget från att vara snickare till att bli präst.

Magnus är gift med Carina som är diakon i Partille, och har två ganska vuxna barn. Hemma i Hemsjö finns ett hus som den före detta snickaren snart har renoverat klart, egna odlingar av grönsaker och frukt och ett gäng hönor. 

18 december kommer biskop Susanne Rappmann till gudstjänsten i Stora Lundby kyrka för att formellt ta emot nye kyrkoherden.

Kvinna som läser tidning.

Församlingstidningen Ljusbäraren

Stora Lundby-Östads församlingstidning heter, från och med sommaren 2022, Ljusbäraren. Här kan du läsa och ladda ner tidigare utgåvor i pdf-format. Tidningen öppnas i ett nytt fönster.