Kyrkguiden - appen som visar vägen

Nyhet Publicerad

Svenska kyrkans gratisapp Kyrkguiden gör det möjligt för dig att enkelt se vad som är på gång i församlingen. Texten är en artikel från Ljusbäraren 2023. Text: Anna Carlsson

Har du en smartphone? Grattis! Då har du möjlighet att enkelt få koll på vad som händer i Svenska kyrkan.

Svenska kyrkan har utvecklat appen Kyrkguiden. I den kan du leta reda på en viss kyrka eller församlingshem för att läsa om aktuella gudstjänster och evenemang. Vi har kopplat ihop appen med vårt bokningssystem så informationen är alltid uppdaterad.

Du kan också söka aktiviteter utifrån var du befinner dig - perfekt om du är på resande fot och vill se vad som händer i närmaste församling.
Alla Sveriges drygt 3 400 kyrkor är inlagda, med namn, församling och karta så att du enkelt hittar rätt.

I appen kan du favoritmarkera de lokaler som du ofta brukar besöka för att enkelt få en egen översikt av aktiviteter.

Vi har tagit tillvara möjligheten att lägga in både bilder och text om våra kyrkor. Nu kan du se foton och läsa mer om våra kyrkobyggnader i appen.
Visste du till exempel att dopfunten i Stora Lundby kyrka är ända från 1200-talet?

Som en liten rolig grej finns också funktionerna Samla kyrkor och Upptäckter. Om du skapar ett konto i appen så kan du markera kyrkor som du har besökt i verkligheten. I appen kan du då nå olika nivåer beroende på hur många kyrkor du har besökt. Besöker du 10 kyrkor får du en bronsmedalj, för 50 kyrkbesök får du silver och för att få en guldmedalj i appen ska du ha besökt 100 kyrkor. Kanske kan du utmana en kompis att nå guldnivå?

Appen finns för både Android och Iphone och är gratis att ladda ner. Du hittar den i Google Play och App Store.

Kvinna som läser tidning.

Församlingstidningen Ljusbäraren

Stora Lundby-Östads församlingstidning heter, från och med sommaren 2022, Ljusbäraren. Här kan du läsa och ladda ner tidigare utgåvor i pdf-format. Tidningen öppnas i ett nytt fönster.