Närbild på händer som håller i en inslagen julklapp. I bakgrunden en suddig julgran.
Foto: Jeshoots.com

Ge bort en julklapp som gör skillnad!

Nyhet Publicerad

Två julgranar, en i Gråbo och en i Östad, dekoreras med önskningar och du kan hjälpa till att uppfylla en önskning. Tillsammans ser vi till att alla får en bättre jul! Texten är en artikel i församlingstidningen Ljusbäraren vintern 2022.

Vill du skänka en julklapp till någon som inte har råd eller möjlighet att köpa en egen? Det finns många människor i vår närhet som har svårt att få sin ekonomi att gå ihop. Inför julen med önskan om julklappar, julfirande och lite julmat på bordet kan det bli ännu svårare. Då finns julklappsgranen som en möjlighet att få hjälp!

Julklappsgranen är en fin tradition. Den innebär att man hjälper en lokal medmänniska att få en bättre jul genom att uppfylla dens önskan inför julen.

Inför första advent, på lördagen i Gråbo och på söndagen i Östad, så dekorerar vi två julgranar med hjärtan. Varje hjärta innehåller ett önskemål från en medmänniska i Gråbo eller Sjövik med omnejd. Det kan vara önskan om ett presentkort, en sak eller mat, till ett värde av 100–400 kr.

Hur gör man då för att hjälpa? Jo, det är enkelt:

1. Kom och hämta ett hjärta ur någon av granarna och köp något av de önskemål som står i hjärtat.
  2. Slå in som en julklapp och fäst hjärtat utanpå.
  3. Lämna sedan in julklappen till församlingshemmet senast 15 december så kan den delas ut innan jul.

Tack för att du hjälper andra att få en bättre jul!

Kvinna som läser tidning.

Församlingstidningen Ljusbäraren

Stora Lundby-Östads församlingstidning heter, från och med sommaren 2022, Ljusbäraren. Här kan du läsa och ladda ner tidigare utgåvor i pdf-format. Tidningen öppnas i ett nytt fönster.

Diakoniemblem

Diakoni

Diakoni betyder tjänande. Det är kristen tro i praktisk handling och kyrkans sociala stöd till människor i behov. Det kan handla om ett samtal, en gemenskap, öppen förskola, att få sällskap till handläggare och mycket annat.