Ett barn med solhatt som hänger nerför ögonen, ligger på mage på en gräsmatta och skrattar.
Foto: Francesca Runza/Unsplash

Förskolan Hjärtat fyller 20 år

Nyhet Publicerad

Förskolan Hjärtat i församlingshemmet i Gråbo har varit en trygg pedagogisk bas för många barn och föräldrar genom åren. Nu firar förskolan 20 år med öppet hus. Artikel ur Ljusbäraren hösten 2023, text Anna Carlsson

Drygt 30 barn i åldern 1–5 år går på kyrkans förskola i Stora Lundby församlingshem. Här finns två avdelningar med en trygg pedagogisk verksamhet. Förskolan har sin grund i kristna värderingar och läroplanen för förskolan. Det är en populär verksamhet med kö för att få en plats.

På förskolan arbetar man i små grupper så att alla barn ska bli sedda. Det viktigaste och mest grundläggande i vårt arbete är att ha barn som är trygga och har en god självkänsla, säger rektor Johanna Henriksson. Vår värdegrund genomsyrar varje dag vår verksamhet och är en förutsättning för att allt annat arbete ska fungera. 

I år är det 20 år sedan förskolan startade med heldagsomsorg. Det har funnits verksamhet för barn under skolåldern i församlingen mycket längre än så, men då i andra former. Redan från 1970-talet fanns det kyrkans barntimmar för barn som var 4–5 år gamla och kyrkans förskola för sexåringar.

När förskolan nu ordnar öppet hus i september blir det mingel med visning av verksamhet och lokaler, och såklart tårta! Alla som vill kan få komma och se sig runt den här dagen. Särskilt välkommen är du som själv gått i förskolan Hjärtat, du som haft dina barn i förskolan eller du som arbetat här tidigare.

Kvinna som läser tidning.

Församlingstidningen Ljusbäraren

Stora Lundby-Östads församlingstidning heter, från och med sommaren 2022, Ljusbäraren. Här kan du läsa och ladda ner tidigare utgåvor i pdf-format. Tidningen öppnas i ett nytt fönster.

Förskola

Kyrkans förskola Hjärtat finns i församlingshemmet i Gråbo. Vi har många anställda och en personlig omsorg om barnen.