En person med röda skor och blå jeans står på en grå matta med vita hjärtan på. Bilden är tagen i fågelperspektiv så att bara ben och fötter syns.

Konfirmandfadder

Åren efter att du konfirmerat dig är du välkommen tillbaka som fadder till nya konfirmander. Som du säkert minns så betyder faddrarna väldigt mycket för konfirmanderna, men det är också en möjlighet för dig att utvecklas vidare.

Det viktigaste med en fadder är inte alltid vad de gör utan att de finns där för konfirmanderna. Här är några exempel på saker en fadder gör: vara lovsångsteam, planera spex och bus, hjälpa till på lektioner, bära stolar, kramas och spela drama. Allt det där dina faddrar gjorde för dig helt enkelt.
Men att vara fadder är även en upplevelse för dig, ett tillfälle att få fler vänner, lära dig mer om Gud och ha det grymt kul.

Som fadder går du även en ledarutbildning där du själv och din kristna tro får utvecklas. Då får du viktiga redskap för att kunna vara en bra fadder.

Hjärta i en kyrkbänk med texten Ingen annan är som du.

Dop, konfirmation, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

En konfirmand i kåpa och med ett kors i ett halssmycke om halsen.

Frågor och svar om konfirmation

Här har vi listat några vanliga frågor om att konfirmera sig i Stora Lundby och Östad församlingar. Har du en fråga som inte står med, hör av dig!

Några glada ungdomar spelar kort tillsammans.

Barn och unga

Barn och ungdomar har en självklar plats i kyrkan. Det finns verksamheter för alla – från de riktigt små till dig som är nästan vuxen.