Hur bygger vi fred?

Fredsbön med Jan Eliasson, svensk diplomat och politiker, f.d. FN:s vice generalsekreterare. Lördag 10 november, kl 15.00, Storkyrkan

Den 11 november är det 100 år sedan vapenstilleståndsdagen markerade slutet på det förödande Första världskriget. Sedan dess har världen många gånger ånyo drabbats av krigets fasor. Under helgen reflekterar vi över erfarenheter av krig och blickar framåt mot framtidens fredsarbete.

”HUR BYGGER VI FRED?”

Gästtalare Jan Eliasson, svensk diplomat och politiker, f.d. FN:s vice generalsekreterare och numera ordförande i Stockholms internationella fredsforskningsinstitut.
Domprost Hans Ulfvenbrand, Sabina Koij präst, Jenny Salaj präst
Organist Michael Waldenby, Kvartett ur St Jacobs vocalensemble

Lördag 10 november kl 15.00, Storkyrkan

DEN ELFTE TIMMEN PÅ DEN ELFTE DAGEN I DEN ELFTE MÅNADEN

Den 11/11 2018 klockan 11 – exakt 100 år efter stilleståndsdagen 1918
firas högmässa med fredstema i Storkyrkan.

Hans Ulfvebrand, Jenny Salaj, Storkyrkans ungdomskör

Söndag 11 november kl 11.00, Storkyrkan