Foto: Unsplash/Margarida Afonso

Stick- och virkcafé

I Kyrkans hus kan du varannan torsdag sticka och virka tillsammans med andra.

Välkommen att handarbeta i ett glatt gäng varannan torsdag. Det är en öppen grupp så du kommer de gånger som passar dig. Garn, stickor och virknålar och fika finns. Vi umgås och handarbetar tillsammans. Det vi tillverkar säljs till förmån för Act Svenska kyrkan.

När: Varannan torsdag, ojämna veckor, kl. 16-17.30
Start: 19 januari
Var:  Kyrkans hus, Skytteholmsvägen 14

Kontaktperson:
Jenny Bergman präst
Telefonnummer: 08-546 646 69
E-post: jenny.bergman@svenskakyrkan.se

Vi tar gärna emot garn. Bra att komma ihåg vid skåpsrensning och förrådstömning.
Vi tar gärna emot garn som du inte längre vill spara eller inte längre har plats för. När du rensat ur förråd och andra gömmor så kan du ta med och lämna in i receptionen i Kyrkans hus. Skriv ”garn till Stick- och virkcafé” på påsen/lådan som du lämnar in.

En tidig morgon den 14 januari 2020 kunde Solnas pendlare och andra morgonpigga hitta en värmande hälsning när de väntade på bussen till joobbet. På flera hållplatser låg handgjorda halsdukar med en kort hälsning att de var kvarlämnade men inte borttappade. Den som hittade en halsduk uppmanades att ta med den hem. Bakom initiativet stod Svenska kyrkan.

Ideella krafter i ett 60-tal församlingar i Svenska kyrkan står bakom, från Sjöbo i söder till Piteå i norr. Under hösten har hundratals personer engagerat sig runt om i landet, efter en idé från en församling i Luleå förra hösten. Och tanken bakom initiativet är att den medmänskliga hälsningen och omsorgen i de handgjorda halsdukarna symboliserar att vi alla tillsammans kan bidra till en varmare, mera medmänsklig stad. #envarmarestad

En hög stickade halsdukar med fastknutna kort från Svenska kyrkan.
Den här halsduken är inte borttappad. Varsågod! #envarmarestad Foto: Johanna Norin /Ikon