Foto: Johanna Norin

Tack för en fin sommar vid Stallet!

Nyhet Publicerad Ändrad

Liv, rörelse, kaffe, kakor, blomstrande odlingslådor, gröna fingrar och glada gäster. Tack alla gäster för en fin sommar! Söndag 28 augusti är sista tillfället för säsongen.

Det började som ett utomhuscafé under en pandemi  - då det enda sättet att kunna erbjuda en mötesplats (ja, inklusive avstånd), men det blev en sommarfavorit här för att stanna. Efter två somrar av pandemiförsiktighet har under denna många goda kakor bakats, smakats och avnjutits i Solna kyrkbys parkgrönska.

Årets sommarcafé som öppnade i juni har kunnat ta ut svängarna till skillnad från tidigare år. Hembakta kakor, bärpajer, även matpajer (när tiden funnits) har dukats ut på bordet. Vid starten mitt under pandemin var förutsättningarna helt andra. Bordsservering och avstånd som skulle hållas, handsprit väntade i varje hörn och det som var möjligt att erbjuda i fikaväg var styckförpackade polarsmörgåsar och plastinpackade kakor eftersom det till en början var oklart på vilket sätt covid-19 smittade. Kanske inte den roligaste tiden för en husmor som vill att gäster ska låta sig väl smaka. Men försiktighet, avstånd och färdigförpackat till trots, stämningen var alltid god och glad - för det gick ju ändå att träffas! Och tacksamma besökare ivrade för en fortsättning. Och så har det blivit.

Denna tredje sommar av öppet sommarcafé i Stallet har församlingens tidigare husmor Margareta (som gått i pension) med den äran lämnat över stafettpinnen och köket till husmor Anna och husmor Cecilia. 

Och fastän det nu är möjligt att lika gärna välja möjligheten att sitta inomhus är det ute, under tysklönnens skugga, som gästerna helst sätter sig med sina godsaker på tallriken.

- ”Men alltså det här trädet!”, säger inte bara en gäst när de njuter av stillheten under den praktfulla trädkronan.

Ja, det där trädet. Det är verkligen speciellt. Lite som ett grönt vardagsrum, en sommarbonus helt enkelt. I år liksom tidigare somrar har det brukats väl med trivsam cafésamvaro. Helt klart något att spara i minnesbanken och längta tillbaka när vintern knackar på dörren.

På söndag 28 augusti håller caféet öppet för sista gången för denna säsong. Väl mött kl 10-14!