Foto: Johanna Norin

Mässa i Taizéanda

Stilla tisdag i Bergshamra. Hösten startar 7 september. Därefter varannan tisdag.

Information gällande covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och arrangerar våra verksamheter så ansvarsfullt som möjligt.

Vi fortsätter tänka på
  • att hålla avstånd
  • att hålla god handhygien
  • att den som har förkylningssymtom håller sig hemma och tillfrisknar

Läs mer om hur många besökare som är tillåtna per kyrka och i våra samlingssalar här

Varannan tisdag, jämna veckor, slår en liten vindpust av den franska klostergemenskapen i Taizé in över Bergshamra. Då firas mässa i Taizéanda klockan 19. Välkomna! Fika från 18.30

Det särskilda med mässorna och gudstjänsterna i Taizé är att de bygger på korta, meditativa sånger som upprepas flera gånger så att även den som inte varit med tidigare snabbt lär sig dem. Sången, tillsammans med ljuständning och stillhet, snarare än långa textläsningar, är mässans grund.

För den som vill varva ner och fika innan kan dyka upp redan klockan 18.30.

Var?   Bergshamra kyrka
När?   Varannan tisdag kl 19. Jämna veckor.
Fika?   Ja, te och snacks för den som vill från kl 18.30