Svenska kyrkan Solna Besöksadress: Kyrkans hus, Skytteholmsvägen 14, 17144 SOLNA Postadress: Box 1006, 17121 SOLNA Telefon:+46(8)54664600 E-post till Svenska kyrkan Solna

Mässa i Taizéanda

Gå i kloster! Varannan Stilla tisdag i Bergshamra.

Varannan tisdag, jämna veckor, slår en liten vindpust av den franska klostergemenskapen i Taizé in över Bergshamra. Då firas mässa i Taizéanda klockan 19. Hösten startar 3 september. Välkomna!

Det särskilda med mässorna i Taizé är att de bygger på korta, meditativa sånger som upprepas flera gånger så att även den som inte varit med tidigare snabbt lär sig dem. Sången, tillsammans med ljuständning och stillhet, snarare än långa textläsningar, är mässans grund.

För den som vill varva ner och fika innan kan dyka upp redan klockan 18.30.

Var?   Bergshamra kyrka
När?   Varannan tisdag kl 19. Jämna veckor.
Fika?   Ja, te och snacks för den som vill från kl 18.30