Svenska kyrkan Solna Besöksadress: Kyrkans hus, Skytteholmsvägen 14, 17144 SOLNA Postadress: Box 1006, 17121 SOLNA Telefon: +46(8)54664600 E-post till Svenska kyrkan Solna

Mässa i Taizéanda

Mässa där meditativ sång står i fokus.

Varannan tisdag, jämna veckor, slår en liten vindpust av den franska klostergemenskapen i Taizé in över Bergshamra. Då firas mässa i Taizéanda klockan 19.

Det särskilda med mässorna i Taizé är att de bygger på korta, meditativa sånger som upprepas flera gånger så att även den som inte varit med tidigare snabbt lär sig dem. Sången, tillsammans med ljuständning och stillhet, snarare än långa textläsningar, är mässans grund.

För den som vill varva ner med fika innan går det bra att dyka upp redan klockan 18.30.