Klara måndagar - för dig som vill hitta lugnet

Ge dig egentid och tid att vila i dig själv. I en tillvaro där alla strävar kan det vara bra att värna om lugnet. På Klara måndagar får du samla krafter i 1700-talsmiljö i Solna församlings gamla prästgård. Klara måndagar är tillbaka 25 januari 2021 igen.

Information gällande covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och arrangerar våra verksamheter så ansvarsfullt som möjligt.

• Max 8 deltagare i verksamheter och gudstjänster.
  • För att vara säker på att få en plats krävs anmälan till gudstjänster och övrig verksamhet, se mer information i kalendern eller ring 08-546 646 00.
  • Stanna hemma om du känner dig sjuk eller har någon symptom som gör att du kan vara smittsam.

Varje måndag är du välkommen att delta i en halvdag som ger möjlighet att vända blicken inåt. Det är en stund då du får tid att reflektera, vila i dig själv, upptäcka dina resurser och hämta energi tillsammans med andra.

Du kan delta under hela förmiddagen eller de delar du har lust med. Vi håller till i den vackra gamla prästgården från 1700-talet i Solna kyrkby.

Programmet har anpassats efter Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer. OBS! Vissa delar av programmet kräver anmälan.

Varje måndag följer ett återkommande program:

8.45 Morgonandakt med ljuständning i Solna kyrka

9.00-9.15 Rörelsemeditation, långsamma mjuka rörelser för att få kontakt med din kropp och andning, i parken

9.30–10.30 Guidad musikresa, en inledande avslappning som åtföljs av en guidad musiklyssning och avslutas med en gemensam reflektion.
Medtag något mjukt att ligga på (yogamatta, filt el.dyl). OBS! Anmälan krävs, begränsat antal deltagare, anmäl dig via solna.klaramandagar@svenskakyrkan.se

ELLER

9:30 – 10.30 Vandringsmeditation för dig som vill hålla dig utomhus, en vandring tillsammans i omgivningen på 45-60 minuter med lite olika stopp för tankar och reflektion

Klara måndagar är tillbaka 25 januari 2021 igen.

Verksamheten leds av Kristina Holmberg (diakon), Josephine Hansell (musikterapeut) och Mats Rydinger (präst).

För mer information kan du vända dig till e-post: solna.klaramandagar@svenskakyrkan.se eller mobil: 073 773 00 88.