Klara måndagar - för dig som vill hitta lugnet (omställt)

Ge dig egentid och tid att vila i dig själv. I en tillvaro där alla strävar kan det vara bra att värna om lugnet. På Klara måndagar får du samla krafter i 1700-talsmiljö i Solna församlings gamla prästgård.

Varje måndag är du välkommen att delta i en halvdag som ger möjlighet att vända blicken inåt. Det är en stund då du får tid att reflektera, vila i dig själv, upptäcka dina resurser och hämta energi tillsammans med andra.

Du kan delta under hela förmiddagen eller de delar du har lust med. Vi håller till i den vackra gamla prästgården från 1700-talet i Solna kyrkby.

OBS! Vissa delar kräver anmälan, se information i programmet.

Programmet har anpassats efter Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer.

Varje måndag följer ett återkommande program:

8.45 Morgonandakt med ljuständning i Solna kyrka

9.00-9.15 Rörelsemeditation, långsamma mjuka rörelser för att få kontakt med din kropp och andning, i parken

9.30–10.30 Guidad musikresa, en inledande avslappning som åtföljs av en guidad musiklyssning och avslutas med en gemensam reflektion.
OBS! Anmälan dig till mats.rydinger@svenskakyrkan.se, max 6 deltagare.
Medtag något mjukt att ligga på (yogamatta, filt el.dyl).

ELLER

9:30 – 10.30 Vandringsmeditation för dig som vill hålla dig utomhus, en vandring tillsammans i omgivningen på 45-60 minuter med lite olika stopp för tankar och reflektion

11:00-11:45 Guidad musikresa
OBS! Anmälan dig till mats.rydinger@svenskakyrkan.se

Verksamheten leds av Kristina Holmberg (diakon), Josephine Hansell (musikterapeut) och Mats Rydinger (präst).

För mer information kan du vända dig till Mats, e-post: mats.rydinger@svenskakyrkan.se; mobil: 073 773 00 88.