Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Yoga med MediYoga instruktör

Monika Rohdin, präst i Svenska kyrkan Sollentuna leder kristen, lugn och meditativ yoga i Edsbergskyrkan och Turebergskyrkan.

Yogan inställd på grund av spridningen av coronaviruset. Yogan på tisdagar i Turebergskyrkan är inställd tillsvidare.

Välkommen att vara med på Yoga tillsammans med diplomerad MediYoga instruktör i Edsbergskyrkan och Turebergskyrkan.

Vi utövar en yogaform som bygger på MediYogan. Den är lugn och meditativ, där varje person gör rörelserna utifrån sin egen förmåga och dagsform – utan några prestationskrav.

Det har forskats mycket på MediYogan, vilket resulterat i att den används inom svensk hälso- och sjukvård. Genom forskningen har man kommit fram till hur man kan använda yogan på bästa sätt, för att den ska få bästa möjliga effekt. Via forskningen har man sett positiva effekter på bl a astmatiker, utmattade, personer med olika former av ryggproblem, sömnstörningar, högt blodtryck m.m.

Övningarna görs antingen sittandes på en stol eller sittandes på en yogamatta på golvet. Vid varje tillfälle kommer en pärla i frälsarkransen att få följa med in i yogan. Passet avslutas med en meditation och en andakt.

Yogamatta och filtar finns i kyrkorna. Kom som du är, du behöver inte byta om till träningskläder, men ha gärna mjuka kläder på dig som är sköna.

Anmälan sker till: Lena Seveborg, 08-505 514 68 (måndag-torsdag)
lena.seveborg@svenskakyrkan.se

Kostnadsfritt

Tid: Måndagar kl 9.45-11.15. Gruppen är full.
Plats: Edsbergskyrkan

Tid: Tisdagar kl 14.00-15.00, start 18/2.
Plats: Turebergskyrkan